Ervaringen van klanten

Ik heb een bloeiend bedrijf dat goed bij me past en zat in een fase waarin ik me verveel. Dus ik was op zoek naar wat voor mij een volgende stap in mijn ontwikkeling was.

De dag met Aike heb ik als fijn en bijzonder effectief ervaren. In één dag had ik helder wat een passende stap was en hoe ik dat ging aanpakken: ik kon een nieuwe richting op kijken.

Aike is een coach die heel snel op jouw lijn zit, die zich soepel op jouw frequentie afstemt. Dat werkt heel fijn. Ga de samenwerking met haar aan, in 1 dag ben je veel wijzer. Bijzonder, die effectiviteit, het snelle resultaat omdat ze met energie werkt.

Carina van Reeven

Voordat ik deelnam aan de jaargroep was ik geneigd om me kleiner te maken dan de ander. Ik sta nu gewoon op mijn eigen plek. Ik laat mezelf meer zien, de rem is eraf. En als het toch gebeurt, herken ik het sneller en neem ik (opnieuw) mijn positie in. Ook in mijn werk gebeurde dit regelmatig. Vanuit mijn eigen plek lukt het beter om uit te zoomen, te zien wat er gebeurt en te reageren vanuit een volwassen positie. Dit helpt mij ook om stappen te zetten in het netwerk buiten de organisatie; mijn functies vroegen vooral om een blik op de organisatie, dit kantelt nu naar de blik ook naar buiten. Mijn belemmerende overtuiging dat ik niet goed ben in “netwerken”, heb ik onderzocht en losgelaten. Ik beweeg me vrijer en begin er zelfs lol in te krijgen 😉 En ik begin de resultaten te zien.

Als iets stroperig loopt duw ik niet meer door maar zoom ik uit. Dan is er vaak wat anders aan de hand. Eerder dacht ik dat alles wat ik voelde bij mij hoorde. Ik weet nu dat het ook een symptoom kan zijn uit het systeem. Ik kan dit nu scheiden en dat scheelt heel veel energie. Ook ontdekte ik mijn vrouwenlijn: daar mag ik meer op leunen.

Door me bewuster te zijn van je plek als ouder en als kind kan ik luchtiger en makkelijker positie nemen. In de jaargroep kwam de rol en positie van de vrouw in onze samenleving regelmatig aan bod. Hierdoor kijk ik anders naar mijn eigen positie, maar ook naar die van onze zoon en dochter. Dat vooral zij zich niet onnodig klein maken en de kansen krijgen die ze verdienen.

Ik ben door de jaargroep veel zachter geworden voor mijn lijf in plaats van denken over wat ik allemaal moet doen. Bewustwording van wat je lijf je vertelt. Een concreet voorbeeld is dat ik me nu regelmatig een massage gun, heerlijk!

Ik ben ook anders gaan kijken naar mijn familie. Als je het eenmaal ziet, kun je het niet meer niet zien. Ik kan nu regelmatig andere perspectieven laten zien: hoe zou het zijn als je in zijn/haar schoenen zou staan. Ik ben milder geworden.

Aike biedt een stevige basis voor alle inbreng in de jaargroep, door kennis in te brengen tijdens de dagen en door inspirerende boeken aan te bieden (elke keer een kadootje!), opstellingen integer en met aandacht te begeleiden, door te vragen om tot de kern te komen, eerlijk en open te zijn over haar eigen issues zonder hierin te overheersen… een vakvrouw met een missie en gewoon een heerlijk mens.

De jaargroep was buiten mijn comfortzone: met vrouwen, het systemisch werk en het deed een beroep op een andere kant van mij dan die ik kende. Verwacht geen zweverig verhaal of een klef groepje vrouwen dat lief en gezellig doet om elkaar te sparen. Open, bereid om te luisteren en te leren, te bewegen en andere perspectieven te onderzoeken, jezelf uitdagen en het pijnpunt (hebben we allemaal, geloof me) opzoeken. Met respect voor elkaar, elkaar echt leren kennen en geweldig veel humor! Ik ben heel blij dat ik ben ingestapt.

Wendy Bronsvoort

Door de jaargroep heb ik systemen leren doorzien en weet ik dat ik zelf een systeem ben en deel uitmaak van een groter geheel. Ik heb los kunnen komen uit het systeem waarin ik werkzaam ben en doorzie de wetmatigheden nu. Wat er gebeurt is niet persoonlijk. Ik heb ontdekt hoeveel kracht vrouwen hebben en heb de moed om me niet langer klein te maken maar stap in de ambitie. Er is veel meer ruimte om mijn leven te creëren.

Nu ik als hulpverlener niet meer getrianguleerd ben durf ik het risico te nemen om in het ondernemerschap te stappen. Ik weet nu dat ik 80% met mijn aandacht bij mezelf mag zijn en 20% bij de ander. Dat geeft veel ruimte. Ik heb leren ontvangen en heb ontdekt dat je geeft als je ontvangt.

Doordat ik weet hoe systemen werken herken ik wanneer mijn dochter opstijgt en kan ik haar erkennen en liefdevol maar duidelijk begrenzen. Toen ik ziek was en aan het worstelen was kon ik laten zien aan mijn dochter dat het niet goed met me ging. Maar ook dat het mijn probleem is en dat ik het kan dragen. Dat dit soms gebeurt in een mensenleven. Daarbij ben ik ook helder ben geweest over dat ze niet voor mij hoeft te zorgen. Ik leef mijn dochter voor hoe het is om vrouw te zijn. Ook in mijn relatie ben ik meer vrouw geworden en kan ik meer ontvangen en dat heeft onze relatie verdiept.

Ik verstop me niet meer. Ik ben.

Christine Huntjens

Wat een jaar. De kennismaking met opstellingen heeft veel indruk op mij gemaakt. Het heeft me veel gegeven aan rust en verbinding. Dank je wel Aike, voor jouw zorgvuldige en liefdevolle begeleiding. Je doet dit met veel aandacht en warmte. Ik vind je geweldig in je werk, maar ook echt leuk om mee te sparren. Je hebt veel vrouwen veel te bieden.

Jenny Lenting

www.sterkeronline.nl

Door jouw podcast en kaartenset weet ik wat erbij hoort in mijn rol als de oudste dochter. Dit herken ik bij mezelf en soms bij anderen. En ik merk dat veel van mijn klanten ook van de oudste dochter zijn. Zo grappig. 🙂 Dank voor alle mooie inzichten die je deelt.

Linda Brink

Ik kwam bij Aike met het verlangen om mijn bedrijf te laten groeien, een bedrijf op te bouwen dat bij me past. Ik was altijd heel hard aan het werk en ervoer weinig ruimte voor mezelf. 

Van tevoren had ik helemaal geen twijfels over deelname aan het jaarprogramma en dat was ook nergens voor nodig. Mijn leven is totaal veranderd. Ik ben veel relaxter worden en werk veel meer op een manier die bij mij past. Ik ben ook veel milder naar mijzelf geworden. Naar de buitenwereld lukt het me om veel beter te begrenzen en aan te geven wat ik wel en niet doe. Juist door die veranderingen van binnenuit, kan ik nu mijn bedrijf laten groeien. 

De deelnemers aan het jaarprogramma zijn fantastische mensen, die ook nog eens inspirerend voor me zijn. Naast Aike kreeg ik er in een keer nog een groep mensen bij die met soortgelijke ontwikkelingen bezig zijn en me steunden. Dat is rijkdom. 

Aike zelf is professioneel, liefdevol en in staat om je te helpen groeien als mens. Ze kent de wereld van maatschappelijke organisaties en overheden en snapt jouw context. Vraagstukken worden met de manier waarop Aike werkt heel snel helder waardoor de oplossing zichtbaar wordt en je de verandering die je graag wilt voor elkaar krijgt. 

Tegen iemand met hetzelfde verlangen als ik zou ik zeggen: vandaag Aike bellen. 😉

Marielle de Groot

www.marielledegroot.nl

Ik had geen concrete vraag toen ik bij Aike kwam; wel een behoefte om op een dieper niveau weer met mezelf aan de slag te gaan. Meer te aarden en minder in mijn hoofd te zitten. Meer mezelf te zijn en te laten zien. Omdat ik dat laatste vooral terugzag in mijn werk vond ik het fijn om het jaarprogramma over vrouwelijk leiderschap vertaald naar werk te volgen. Daarnaast weet ik dat het veel toevoegt om samen met anderen te zijn als je aan dit soort dingen werkt en dus sprak de jaargroep me ook aan.

Voor het starten met de jaargroep had ik geen twijfels. Wel is het altijd spannend om anderen écht toe te laten en daar te beginnen in zo’n groep met jezelf kwetsbaar op te stellen.

Het jaarprogramma Bezield vrouwelijk leiderschap werkt. De anderen gaven en namen en ikzelf ook. Dat is dubbel effect. Mooi ook dat het vrouwen zijn, omdat we ons als vrouwen in deze tijd te weinig met elkaar verbinden. Het was bijzonder om te zien dat je geen vriendinnen hoeft te zijn of te worden, maar toch zoveel kan delen en er zoveel herkenning is en onderlinge warmte.

Mijn deelname aan het jaarprogramma heeft me geholpen in het afscheid nemen van mijn werk en het daarin meer op mijn intuïtie vertrouwen. Ik ben bewuster van het feit dat het gevoel van energie hebben (of juist niet) vaak samenhangt met of je kunt werken volgens je kernwaarden. Verder heb ik ervaren dat er hulp is bij besluiten nemen en dat ik die hulp mag vragen. Nu weet ik dat er altijd een weg is.

Daarnaast heb ik ervaren dat fysieke oefeningen je snel kunnen helpen bij terugvinden van basisveiligheid en helpen bij het omgaan met zorgen of angsten. Het herhalen van zaken die ik tegen mezelf moet blijven zeggen (bijvoorbeeld  dat het lichter mag en kan) hielp. Ook heeft het jaarprogramma me inzicht gebracht in familiesystemen, mijn eigen plek innemen en hoe dit werkt in organisaties.

Aike is een integer iemand die dat ook zichtbaar maakt in haar werk. Die niet op de vóórgrond treedt maar wel duidelijk aanwezig is waar dat nodig is. Die zorgvuldig, respectvol en intuïtief met mensen omgaat. Die veel aandacht besteedt aan voorbereiding van bijeenkomsten maar ook als het zich aandient kan afwijken van een programma. Die een sfeer kan scheppen waarin je je welkom voelt en waarin niets te gek of te min of te moeilijk is. Die zelf ook groeit samen met degenen aan wie ze groei doorgeeft.

Tegen iemand met dezelfde behoeften als ik had zou ik daarom ook zeggen: je kan bij Aike en in het jaarprogramma met alle vragen verder. Juist omdat het meeste wat je ervaart menselijk en herkenbaar is. Als je je maar open wilt stellen.

Coryne Noordhoek

Ik wilde een andere stap zetten in mijn werk en ik merkte dat iets me tegenhield waar ik geen grip op kreeg. In het begin was ik streng voor mezelf: ik vond dat ik niet genoeg stappen zette. Achteraf gezien begrijp ik het: ik had eerst innerlijk werk te doen. Niet alleen gericht op werk maar op mijn hele leven. 

Nu weet ik dat ik die stappen wel zette maar dat ze nog niet zichtbaar waren in de buitenwereld voor anderen. Aike’s manier van werken is holistisch en ze voelt haarfijn aan wat er onbewust speelt. Welke behoeftes heb je nu eigenlijk echt? Wat blokkeert je nu nog? 

Samen krijg je dat ook echt boven tafel waardoor je andere keuzes kunt maken. De jaargroep heeft me meer opgeleverd dan ik vooraf had gedacht. Ik ervaar veel meer regie en eigen leiderschap over de keuzes die ik in mijn eigen leven en werk maak. Door de groep voelde ik me minder alleen en gesteund.

Ik ben het coachtraject Leef jouw leven gaan volgen omdat ik uit een roerige periode in mijn leven kwam met onder andere een scheiding. Ook voelde ik veel onrust na het starten als ZZP-er. Mijn businesscoach adviseerde me op enig moment om naar een lifecoach te gaan. Ik had orde op zaken te stellen.

Het traject bij Aike heb ik als heel waardevol ervaren. Vooral de familieopstellingen en de gesprekken die we hebben gevoerd. Ik ben heel blij dat Aike mij heeft geholpen bij het maken van twee belangrijke beslissingen tijdens de coaching. Ook was het heel fijn dat ik snel bij haar terecht kon!

Het coachtraject heeft me opgeleverd dat ik meer positief naar dingen kijk. Ik benoem wat nu wel goed gaat en focus mij niet meer op wat niet goed gaat. Ik durf keuzes te maken omdat ik heb leren te vertrouwen dat dat goed is en het inzicht heb dat je je keuze altijd nog kunt bijstellen. Dat maakt meteen dat de angel er uit gaat er meer ontspanning en overzicht ontstaat en dus de kans veel groter wordt dat ik wel de juiste keuze maak. Verder ben ik sterker en rustiger geworden en ervaar minder bewijsdrang.

Ook ben ik thuisgekomen bij mezelf. Ik ben eindelijk Marlies geworden, zoals ik dat mag zijn. Ik ben onder het juk van mijn ex-partner uitgekomen en weet voor de toekomst hoe dat voelt. Dus kom daar niet meer in verzeild.

Als ik geen coaching had gehad van Aike was ik verder gaan ‘vechten’ met mijn bedrijf. Had ik geen stabiele toekomst kunnen gaan opbouwen. De onrust was gebleven en dat was voor mij, maar ook voor de mensen om mij heen, vervelend geweest. Alle aandacht was naar mijn bedrijf gegaan, terwijl ik nu ook ervaar dat er zoveel meer in het leven is.

Aike is iemand die heel goed begrijpt hoe patronen in elkaar steken. Daarbij stilstaan geeft waardevolle inzicht in je eigen handelen. Waarom doe je (ik) wat je (ik) doe. Waarom is dat zo, maar nog veel meer: het inzicht dat oude patronen je niet meer dienen. Dat je op jezelf mag gaan vertrouwen. Aike weet waar ze over praat omdat zij  dit proces zelf heeft doorgemaakt. Ze is er altijd voor je.

Aike is prettig in de omgang en je voelt je snel bij haar op je gemak. Ze neemt je aan de hand, maar laat de beslissingen bij jou liggen. Ze weet op het juiste moment weer afstand te nemen. Kortom, Aike is iemand die je vriendin kan zijn. Zij het dan wel een wijze vriendin die je met raad en daad te woord weet te staan.

Marlies van der Zanden

Vorig jaar heb ik een rot jaar gehad met veel verliezen. Ik merkte dat ik daardoor behoefte had om mijn leven meer inhoud te geven. Ik wilde iets gaan doen waar ik weer voldoening uithaalde. Mijn leven meer “zin geven”, helemaal nadat ik van dichtbij heb meegemaakt hoe kort het leven kan zijn. Dat was het moment waarop ik in gesprek kwam met Aike. 

Aike heeft me enorm geholpen middels gesprekken en opstellingen om op alle vragen die ik omtrent het verlies van dat jaar had, “antwoorden” te krijgen en tot meer inzichten te komen over wat ik wilde gaan doen. Dat heeft me heel veel rust gegeven. Aike kan ook erg goed door de juiste vragen te stellen je laten inzien dat er een groot verschil zit in wat je doet en zegt en wat je eigenlijk diep van binnen zou willen. Ze heeft me een spiegel gegeven voor mijn eigen gedrag. 

Het prettige aan onze gesprekken was dat we geen schemaatje afliepen maar elke keer keken wat er op dat moment speelde en waar ik dus behoefte aan had. Daardoor kon ik na elk gesprek echt verder. Erg prettig was dat we veel gesprekken wandelend hebben gedaan. Lekker in de buitenlucht, dan krijg je weer hele andere gesprekken dan op de bank. 

Ondertussen had ik een vrij goed beeld van wat ik wilde maar had er nog geen concrete invulling aan kunnen geven totdat ik benaderd werd door iemand. Of ik samen met haar een eigen bedrijf wilde opstarten. Aike was de eerste die ik gebeld heb. Je goed betaalde baan opzeggen en een VOF opstarten met voorlopig geen inkomen is best een stap en dat wilde ik wel overdacht doen, maar me niet laten leiden door de beren op de weg. Door diverse opstellingen hebben we alle mogelijkheden bekeken en onderzocht en eigenlijk kwamen we elke keer tot dezelfde conclusie: DOEN!  

Aike heeft me net dat zetje (zelf)vertrouwen gegeven om ook echt aan dit avontuur te beginnen en alles op te geven. Nu een half jaar later heb ik nog geen moment spijt van mijn beslissing en kan ik echt zeggen dat ik enorm veel aan Aike heb gehad in die periode. Dankjewel Aike, zonder jou was ik nu niet zo ver gekomen!

Martine Tempels

Ik ben gestart met Leef jouw leven toen ik merkte dat ik opnieuw vastliep op het werk. Ik had veel last van onzekerheid en zat hierdoor niet lekker in m’n vel. Het was iets wat steeds weer terugkwam. Op mijn werk zat ik niet goed op mijn plek, maar ander werk zoeken voelde als vluchten. Bovendien kon ik me in ander werk ook onzeker voelen. Dus besloot ik dat ik daar eerst mee aan de slag moest. En nog belangrijker: dit wilde ik ook heel graag. Ik ging in gesprek met mijn leidinggevende destijds en zij gaf me Aike’s nummer. 

De coaching met Aike was een echte eye-opener en enorm leerzaam! De gesprekken heb ik vanaf de start erg prettig gevonden. Het was fijn dat zoveel dingen die Aike noemde zo herkenbaar waren. Op de momenten dat ik even vastliep, kon ik contact met Aike opnemen en nam ze de tijd om me op dat moment te helpen. Ik merkte dat ik altijd een stuk rustiger was na een gesprek. Ook vond ik het bijzonder te ervaren dat de stapjes naar de ‘oplossing’ soms zo simpel lijken maar zo goed werken! 

Door de coaching heb ik een stuk rust gekregen. Ik voelde me eerder zo enorm onrustig. Nu voel ik me nog wel eens zo, maar kan ik vaak beter plaatsen waar het door komt en hier ook actie op ondernemen. Voorheen had ik het gevoel dat veel dingen me maar overkwamen, nu weet ik dat ik de touwtjes (weer) in handen heb. En dat voelt fijn! Op mijn werk ervoer ik ook meer rust en kon ik accepteren dat het niet direct anders hoefde, niet meteen hoefde te weten wat ik dan wél wilde. Als ik Leef jouw leven niet had gedaan was ik waarschijnlijk blijven vastlopen. 

Tegen iemand met een probleem dat lijkt op het mijne zou ik zeggen: ga ermee aan de slag! Het kan allemaal zoveel duidelijker en makkelijker, gun jezelf de tijd om te investeren in jezelf. Je bent het waard.   

Aike is een ontzettend lief, warm en enthousiast persoon. Iemand met enorme bak energie en waarbij je oprecht voelt dat ze graag mensen verder wilt helpen. Voor mij is Aike echt een inspiratie, omdat ik hou van die energie en merk dat ik er ook blij en enthousiast van word. Verder weet Aike waar ze over praat, is ze geduldig en praktisch ingesteld. Ik heb me vanaf dag één heel erg welkom gevoeld bij haar.

Ellen de Lange

Na de aankondiging van een reorganisatie waarbij mijn functie zou vervallen, wist ik dat ik niet als vanzelfsprekend voor de nieuwe functie zou gaan en misschien wel op zoek wilde naar wat anders. Maar ja, wat dan? En hoe blijf ik overeind in een roerige periode op het werk en maak ik toch een weloverwogen keuze? Vanuit ratio, maar ook vanuit gevoel? 

Zo kwam ik bij Aike terecht. Ik kende haar al van een coachsessie met collega’s en vind haar heel nuchter, praktisch en resultaatgericht. Tegelijk kan ze door een opstelling zaken heel helder maken. Het introductiegesprek verliep heel prettig, we hadden gelijk de klik weer. 

De coaching door Aike heeft mij opgeleverd dat ik tijd en ruimte heb gemaakt om mijn eigen keuzes te maken, daarbij opties te overwegen die ik -vaak vanuit overtuigingen- niet tot de mogelijkheden vond behoren. Breder te kijken en tegelijkertijd focus aan te brengen in wat ik zoek in mijn werk. De modules zijn hierbij een hulpmiddel dat je naar eigen inzicht kan gebruiken -of niet. 

Aike geeft je veel vrijheid, en niet alleen wat betreft de modules; ook hoe snel je weer wilt afspreken dus over welke periode je de coaching wilt inzetten, wil je deelnemen aan de opstellingsmomenten (op zich al heel waardevol en later in een individueel coachmoment verder uit te werken als je wilt), wat is op dat moment je behoefte? 

Nu, na afloop van de coaching, heb ik een nieuwe baan gevonden en richting in mijn loopbaan. Om dat vast te houden heb ik aantekeningen gemaakt, iets wat Aike stimuleert, maar zeker niet afdwingt. En uit ervaring weet ik dat als ik ze er weer bij pak, ik de richting weer te pakken heb. 

Dank je wel voor je kundige en betrokken coaching, Aike! Ik kan het iedereen die voor een lastige beslissing staat aanraden.

Wendy Bronsvoort

Ik begon bij Aike met het programma de Blije Ondernemer. Ik zat echter zelf niet lekker in mijn vel en had vervelende problemen met mijn gezondheid. Het liep ook niet zo lekker met mijn onderneming. Na de tweede sessie realiseerde ik mij dat ik beter eerst aandacht kon besteden aan mijn persoonlijke ontwikkeling om weer beter in mijn vel te komen. 

Het was ook niet de eerste keer dat ik vastliep, eigenlijk was dat een terugkerend patroon. Ik miste een stevige basishouding, een houding van waaruit ik met vertrouwen in het leven stond. Daar wilde ik graag aan werken. Voor mijn persoonlijke leven én als ondernemer. Toen ben ik me gaan oriënteren op hulp hierbij, bij psychologen en coaches. 

Ik heb gekozen voor Leef jouw Leven vanwege de klik die ik met Aike voelde en de klik met haar werkwijze waarin opstellingen een belangrijk deel uitmaken. Aike is een inspirerend voorbeeld, ze leeft voor wat ze zegt. Ik heb Aike ervaren als een betrokken coach die vertrouwen en plezier uitstraalt. Aike is heel intuïtief en tegelijkertijd zakelijk en met beide benen op de grond. Een hele fijne combi! 

Ik heb het traject als heel positief ervaren. Wat ik heel prettig vond, is de structuur en opbouw van het programma, de combinatie van één op één gesprekken, online video´s en opdrachten en workshops met anderen. Dat maakt Leef jouw leven een heel compleet programma. Je doet er even over (zo´n 6 maanden), maar dat heeft er bij mij wel voor gezorgd dat ik echt veranderingen in mijn denken en doen heb kunnen realiseren. 

Ik vond het een flinke investering en dat was voor mij een drempel. Achteraf kan ik alleen maar zeggen dat wat ik ervoor terug heb onbetaalbaar is. Dit gun ik elke andere vrouw! 

Ik sta met vertrouwen en plezier in het leven. Ik zit beter in mijn vel dan ooit en ik heb nu de tools in handen om dat vast te blijven houden. Ik functioneer weer, zowel thuis als in mijn werk.

Marjolein Cozijnsen

Na jaren in loondienst te hebben gewerkt, besloot ik om voor mezelf te beginnen. Ik stond stil bij de vraag wat er allemaal bij het ondernemerschap komt kijken en besefte dat het steeds meer vragen opriep en mijn nieuwsgierigheid wekte. Ik kwam met Aike in gesprek en het programma De Blije Ondernemer sloot aan op wat ik zocht. 

Ondernemerschap en het starten van een eigen bedrijf is een proces dat de tijd vraagt om te groeien. Het heeft me tijdens het traject bewust gemaakt van wat er allemaal bij komt kijken. Ik kon dit direct toepassen in de opbouw van mijn bedrijf, onder andere bij het maken van de website, het voeren van verkoopgesprekken, het maken van een tijdsindeling en het krijgen van zichtbaarheid. Dat alles terwijl ik dicht bij mezelf bleef. 

Het programma hielp me om de focus voor mezelf scherp te krijgen, waardoor ik een stevige basis heb gelegd. Aike kan je op een lichte en praktische manier door onder andere systemische opstellingen laten inzien wat je volgende stap is en waar het stroomt. Met haar natuurlijke rust, oprechte nieuwgierigheid en sterke intuïtie stelt ze de juiste vragen en maakt je blinde vlekken zichtbaar. Iemand met eenzelfde vraag verwijs ik graag naar haar door.

Tinus Juurlink

Met regelmaat kreeg ik de vraag ‘wat is jouw passie, waar krijg je energie van?’ en daar had ik geen antwoord op. Ik deed mijn werk met plezier, alleen er kwam geen passie of energie bij kijken. Ik wist wel dat ik die baan niet nog 25 jaar ging uitvoeren. Maar wat dan wel…? Ik had al lang gewacht om iets met mijn vragen te doen en wilde coaching. Aike’s blog over passie sloot perfect aan bij de vragen die ik had, dus op dat signaal ben ik ingegaan. 

Ik ben Leef jouw leven gaan volgen en dat was een fijne ontdekkingstocht waarin ik me bewust werd van het onbewuste. Diep in mij waren alle antwoorden al aanwezig, dus het was interessant om met die antwoorden aan de slag te gaan met oefeningen en ze zo concreet te maken. Door Leef jouw leven ben ik meer vanuit mijn intuïtie gaan handelen. Je gevoel geeft je in de meeste gevallen de juiste richting namelijk. 

Heb ik daarmee mijn perfecte droombaan en de bijbehorende passie gevonden? Nee, het blijkt dat ik vele passies of interesses heb. Nu ga ik dus concrete stappen zetten in het onderzoeken van nieuwe uitdagingen. Ik blijf niet meer op één plek door mijn onwetendheid over mijn eigen kunnen. 

Tegen iemand met dezelfde vraag zou ik zeggen: Blijf er niet mee rondlopen, maar maak er werk van. De antwoorden heb je allang, maar durf je er ook naar te luisteren? De stappen op weg naar alle nieuwe uitdagingen die nog op je wachten, zet je uiteindelijk zelf, maar dit duwtje in de rug via ‘Leef jouw leven’ kan je daar zeker bij helpen.

Petra Timmer

Ik ben het coachingsprogramma De blije ondernemer gaan volgen omdat ik op zoek was naar een coach die mij zou kunnen helpen bij diverse vraagstukken rondom het ondernemerschap, bv meer regie op financiën, hoe krijg je klanten, acquisitie, e.d. De berichten van ondernemerscoaches die ik voorbij zag komen spraken mij nooit echt aan. Té commercieel, té veel marketing… dat past niet bij mij. 

Ik kende Aike al en toen ik een bericht van haar las (ik denk op LinkedIn) over De Blije Ondernemer sprak dat me meteen aan. Alle vragen die Aike stelde triggerde mij en kon ik mij mee identificeren. Aike is een coach die je op een persoonlijke en vriendelijk kritische manier een spiegel voorhoudt en je leert en adviseert hoe te ondernemen. Op een manier die bij je past, zodat je dicht bij jezelf kunt blijven. 

Het traject was ook heel prettig. Juist door de combinatie van het online bekijken van de verschillende filmpjes, het maken van verschillende opdrachten, die zetten je aan het denken. En dat dan samen met persoonlijke gesprekken… heel prettig. Met name dat persoonlijke contact was voor mij wel een voorwaarde. Zodat je ook even bewust tijd daarvoor vrij maakt. Ik ken mezelf goed genoeg dat ik het alleen volgen van een online-programma niet volhoud. 

De blije ondernemer heeft me opgeleverd dat ik nu weet wat mijn kernwaarden en drijfveren zijn en dat ik daar actief rekening mee houd. Ook weet ik welke manier van acquisitie voor me werkt en wie mijn ideale klanten zijn. Ik heb regie over mijn financiën en laat de behoefte aan creativiteit meer toe. Het stroomt (weer) en ik pas dit ook zoveel mogelijk toe in m’n werk. 

Het meest tastbare en praktische resultaat is dat ik mijn financiën meteen ben gaan regelen zoals beschreven in de methode “Profit First”.  Op advies van Aike dit boek gaan lezen en het werkt. Ik weet nu precies wat er in komt en uitgaat. Ik durf nu ook mezelf een vast bedrag per 4 weken te verlonen en ik houd dit vast. Ook reserveer ik vaste percentages voor bv mijn btw- aangifte en vaste lasten. Dit geeft mij enorm veel rust en nóg meer plezier in het ondernemen. 

Het resultaat is op de lange termijn dat ik een blije ondernemer ben en blíjf. Dat ik balans ervaar in mijn werk als ondernemer en thuis. Dat ik kan vertrouwen op mijn gevoel en hier ook naar kan luisteren. Ik stel mezelf de vraag: “Ben ik nog trouw aan mezelf?” Dat ik probeer stil te staan bij wat er al is en wat er allemaal goed gaat.

Kim Wisselink-Pol

Ik meldde me aan voor het weekend Opladen op Terschelling omdat het me een heerlijke combinatie leek om op een eiland te zijn – dus vlakbij zee – en opstellingen te doen in een overzichtelijke groep. Ook houd ik van diepgang en lichtheid en het programma sloot daar helemaal bij aan. 

Het was een geweldig weekend, en ik ben Aike heel dankbaar voor dat prachtige cadeau. Het was verrijkend en verassend en ik voelde me in de watten gelegd. Door het weekend heb ik fijne contacten opgedaan, mooie momenten beleefd en een belangrijk inzicht opgedaan waarmee ik verder kan. 

Ik voelde me direct vrij, verbonden en geïnspireerd toen ik terugkwam en ik denk dat ik ook op de lange termijn baat ga hebben bij het feit dat ik nu weet hoe ik toegang krijg tot mijn creatieve bron, want daarmee kan ik maken wat ik wil maken. Was ik niet meegegaan, dan zou ik niet hebben geweten wat mij tegenhield om te creëren. 

Aike is een warme, betrokken coach die met veel inzet en aandacht werkt. Ze zorgt voor veiligheid waardoor je als groep snel de diepte in gaat. Ze heeft oog voor wat er bij ieder speelt en zorgt ervoor dat er geen losse eindjes blijven hangen. Als ze opstellingen begeleidt, werkt ze in een flow, dat is zichtbaar en voelbaar.

Ik zou iedereen aanraden: ga naar Aike, het levert je een inzicht op dat je zelf niet had kunnen bedenken en waarmee je jouw volgende stap kan zetten. Dat scheelt je heel veel tijd en energie en geeft je nieuwe inspiratie en helderheid.

Simone Veld

Door het volgen van het programma Leef jouw leven en de opstellingen ben ik meer in contact gekomen met mijn innerlijke drijfveren. Het heeft er voor gezorgd dat ik meer inzicht heb gekregen in waar ik voor sta en waar ik energie van krijg. Dit helpt mij in het maken van gerichte keuzes in mijn werk, maar ook het opnieuw herwaarderen van mijn basis, mijn gezin, mijn vrienden en mijn gezin van herkomst.

Ik heb het coachen van Aike als heel prettig ervaren. Ze luistert, geeft erkenning, kan goede vragen stellen en juist vanwege haar kennis met betrekking tot systemen en opstellingen is zij in staat de onderstroom zichtbaar te maken.

Maartje Knotter

Aike heeft me de juiste handvatten meegegeven om mijn pad verder te ontdekken. De leidraad over kernwaarden als kompas voor mijn keuzes zal me enorm helpen om dichtbij mezelf te blijven! Dankjewel voor deze mooie inzichten!

Marije Duenk

Vaak voel je onbewust al dat er iets blokkeert maar kun je er de vinger niet op leggen waarom het niet werkt of wat er moet gebeuren. Je vraagt je af: Waarom lukt het me nu niet? Dat had ik je voor de opstelling echt niet kunnen vertellen. 

Een opstelling geeft je de kans om van buiten naar binnen te kijken zodat je iets nieuws ziet dat je vanuit je eigen situatie niet ziet. De opstelling heeft me inzichten gegeven die ik vooraf niet kon bedenken. Dat je dat inzicht uitgespeeld krijgt voor je. In gedrag wat je vertoont, wat niet werkt, wat je tegenhoudt, wat je obstakel is, wat je wel kunt doen. Ik zie mijn situatie nu anders. En doordat je een ander beeld hebt kun je andere dingen doen. Je plaatje wordt completer en dus ben je in staat andere dingen te doen. Je hebt meer mogelijkheden, meer opties die je daarvoor niet kon zien. Ik weet nu wat er nodig is, wat mijn eerste stap is.

Janneke de Kler - De Schitterende Ondernemer

De vrouwelijk leiderschapsdag was van een onschatbare waarde voor mij en nog steeds. Door de opstelling heb ik daadwerkelijk mijn eigen plek in kunnen nemen. Ik ervaar meer rust en vertrouwen in mijzelf. De dag was leerzaam, inspirerend en gaf veel inzicht. En was ontspannen en fijn met gelijkgestemde vrouwen. Een paar weken na de dag begon ik echt een verandering op te merken in mijn doen en laten. Ik voel dat ik steeds steviger mijn eigen plek en ruimte in kan nemen. Dat gun ik anderen ook, dus als jij je eigen plek en ruimte in wilt nemen ga naar Aike!

Aike heeft een open en toegankelijke houding wat het voor mij ontzettend veilig heeft gemaakt. Door haar ontspannen en persoonlijke aanpak zorgt ze voor een snelle verbinding met de rest van de groep (voor mij allemaal vreemden). Aike is een ontspannen coach die inspeelt op de behoefte van de groep met de kennis uit haar rugzak. Alles mag er zijn. Ze geeft je daadwerkelijk de ruimte om je eigen plek in te nemen.

Lucie Rijpstra

Ik heb me aangemeld voor de vrouwelijk leiderschapsdagen omdat de thema’s je passie, en hart volgen en vrouwelijk leiderschap me aanspraken. Niet in de zin van een hoge(re) positie maar wel als vrouw je plek innemen. Ik merk namelijk dat ik me daarin af en toe geremd voel, zonder dat ik dat bewust doe of weet waarom het gebeurt. Ik kijk terug op een bijzondere dag met mooie vrouwen. Veel rust en ruimte om ervaringen te delen. Contact maken met mijn innerlijke mentor was en is heel waardevol voor me.

Er is meer ruimte ontstaan om te gaan spelen en onderzoeken. Maak maar plezier en het mag op mijn manier. Doordat er gewerkt wordt in een kleine groep is er veel persoonlijke aandacht; hierdoor heb ik veel uit de dag kunnen halen. Het gevoel waarmee ik weg ben gegaan is echt ‘Wauw’! Deze dag is voor mijzelf en mijn bedrijf een stap over de drempel geweest om in de actiemodus te komen. Niet zonder angst, maar bewust hier mee om kunnen gaan en toch een stap zetten. De dag heeft me veel energie gegeven in relatie tot mijn roeping. Ik zie nieuwe mogelijkheden en ik voel veel vertrouwen, blijdschap en energie. Ik had de dag niet willen missen en heb me nu ook voor de vervolgdag opgegeven.

Angela Monincx

Je hebt van die vragen waar je wel eens mee rond of tegenaan loopt. Soms is zo’n vraag heel helder, soms is het een onbestemd gevoel. Het is zo bijzonder wat er allemaal duidelijk wordt bij een opstellingen workshop.

Of je nu een heel duidelijke eigen vraag hebt of een keer meedoet als representant om een opstelling te ervaren,
Aike begeleidt het proces heel liefdevol, met alle aandacht en grote betrokkenheid.

Helemaal geen zweverig gedoe. Het laat dingen zien zoals ze zijn, zodat je weer opgeruimd verder kunt. Echt een aanrader!

Henriette Visser

De vrouwelijk leiderschapsdag was een cadeau aan mijzelf in een fase waarin ik mijn werkende leven een nieuwe richting wil geven. En ik had het idee dat Aike me hierin zou kunnen ondersteunen. De dag voelde warm en prettig. Via oefeningen en gesprek kwam ik samen met Aike en de andere deelnemers tot reflectie, waarbij zowel mijn hoofd als mijn gevoel werd aangesproken.

Door de dag kan ik nog meer vertrouwen op mijn intuïtie en mijn eigen kracht. En wederom de herkenning dat ik mijn ideale klant goed wil kennen om op die manier goed aan te kunnen sluiten bij wat haar of hem drijft en waar zijn/haar vraag ligt, waarop ik wil en kan inspelen. En inspiratie, uit de verhalen van de andere aanwezigen. Het directe resultaat was het mindmappen van mijn ideale klant. De tweede is die te gaan omschrijven en ontmoeten om scherper te krijgen waar mijn meerwaarde ligt. Door deze dag is voorkomen dat veel tijd en energie is weggelegd bij het omschrijven van mijn ideale klant. Als je moeite hebt om je eigen plek en ruimte in te nemen weet dan dat je het waard bent– de tijd, moeite en middelen die je in jezelf steekt zijn het waard. Blijf trouw aan je innerlijke stem en durf hierop te vertrouwen.

Annemarie Sweeris

Ik ben met Aike gaan werken omdat ik niet meer gelukkig was in mijn werk en op zoek was naar wat ik wel wilde gaan doen.

Aike was vanaf de start warm en attent. Maar ik vond ook dat de start van het traject langzaam ging. Laat dat nou net zijn wat ik eigenlijk nodig had. Iemand die me op een goede manier keuzes liet maken, maar dat wel in alle rust liet doen. Daardoor zijn puzzelstukjes op hun plek gevallen.

Ik heb geleerd meer intuïtief en op gevoel keuzes te maken, in plaats van alles vanuit ratio te beslissen. Ik ervaar meer rust en vertrouw meer op mijn gevoel bij het nemen van beslissingen.

Aike is oprecht geïnteresseerd, intuïtief, nuchter en authentiek. En ze weet gedoseerd de goede dingen te benoemen en je inzichten te geven. De familieopstellingen zijn een waardevolle aanvulling en geven je andere inzichten. Ik vond het heel erg fijn dat Aike ook buiten de coachingsmomenten bereikbaar en betrokken was. Vooral in de momenten waarop je zelf het overzicht even kwijt bent.

Dus gun jezelf ook de ruimte om uit te zoeken wat je écht wil. Als je je vanuit binnen sterker voelt, kun je pas goede beslissingen nemen.  Dit kan in kleine stappen en hoeft zeker niet razend snel: liever niet!

Sanne Poll - van der Heijden

Ik ben het coachingsprogramma gaan volgen omdat ik wel wist dat ik dingen wilde veranderen in mijn leven en werk.

Het lukte me niet om zelf in beweging te komen. Ik voelde dat ik belemmerd werd om stappen te zetten, om het ook werkelijk aan te pakken. Ik kwam alleen niet verder.

Het traject heeft me opgeleverd dat ik nu wel in beweging ben gekomen en stappen heb gezet. Ik heb zelfs de stap durven zetten naar een nieuwe baan (na 29 jaar dienstverband). Ik durf meer en weet waar ik toe in staat ben. Zonder de coaching had ik die stap niet gezet. 

Aike is een open en bevlogen coach. Ze biedt een veilige plek en ze is een ster op het gebied van systemisch werken.
Dus als je nog twijfelt: ga kennismaken met Aike. Als het klikt ga jij stappen maken! 

Suzanne Huydts

Ik had weleens gehoord van opstellingen maar wist er niet het fijne van. Ik was er wel in geïnteresseerd en nieuwsgierig naar. Ik liep al een tijdje rond met een vraag. Ik voelde dat er iets aan de hand is, maar ik kreeg er de vinger niet achter wat er speelde. Waar ik eerder in een tunnelvisie vast zat, heeft de opstelling me zicht gegeven op nieuwe invalshoeken waardoor ik dingen anders kan doen.

De opstelling heeft heel veel innerlijke rust opgeleverd. Thema’s die eerder echt zwaar voelden worden lichter. En als je aan het ene radartje draait lijken de andere radartjes ook in beweging te komen. Je gaat anders kijken en je anders gedragen en dat doet ook iets met hoe andere mensen op jou reageren. Hoe het precies werkt weet ik niet. Ik zie het niet, ik voel het alleen en ik merk dat het werkt.

Ik vind Aike een kei in haar vak. Als Aike opstellingen begeleidt dan staat ze in haar kracht. Ze werkt vanuit een diepe rust. Ze is open, betrouwbaar en werkt heel respectvol en intuïtief. Ze geeft mensen de ruimte in de opstelling. Het is een heel subtiel samenspel tussen mensen in de opstelling en Aike als begeleider waardoor nieuw perspectief op de vraag ontstaat.

Ingrid Kramer

Aike’s begeleiding ervaar ik als zeer prettig. Ze is rustig, afgestemd, en voelt haarfijn aan waar de kern van het probleem ligt. Ik heb veel vertrouwen in haar wijsheid en intuïtie en voel me tijdens de sessies veilig, gezien en gehoord.  

Rita Mulder

Als ik ergens voor ga doe ik dat voor meer dan 100%. Ik maak graag het onmogelijke mogelijk. Maar dat gaat – als je niet uitkijkt – ten koste van jezelf. Ik had behoefte aan een coachprogramma, waarbij ik dichter bij mijzelf kon komen. Mijn gevoel, mijn drijfveren, waarom ik de dingen doe die ik doe. En hoe het ook anders kan.

En vooral geen coachingsprogramma waarbij ik heerlijk in mijn hoofd moet gaan om vervolgens weer gewoon in de waan van de dag de dingen te doen zoals ik ze altijd doe.

De gesprekken gecombineerd met de opstellingen hebben mij inzicht gegeven in verschillende perspectieven van een situatie waarin ik was vastgelopen. Hoe ik mijzelf voelde, hoe anderen in die situatie zich voelden en mij ervoeren. En wat er gebeurde als ik me daarin ging bewegen. Dit gaf enorm veel inzicht om stappen vooruit te zetten, waarbij ik mijzelf niet wegcijferde. Sterker nog, juist veel krachtiger en zelfbewuster tevoorschijn kwam.

Het traject heeft mij enorm geholpen dichter bij mijzelf te komen. Meer vanuit mijn gevoel te mogen acteren. Te luisteren naar mijzelf. En mijzelf meer te waarderen in plaats van te bekritiseren wat er allemaal anders en beter kan. En niet te vergeten, de typische verantwoordelijkheden en effecten van de oudste dochter zijn, te zien en begrijpen.

Aike is eerlijk, zorgzaam, gedreven en wil graag haar kennis en ervaring delen om anderen verder te brengen. Vanuit haar kracht van het doen van opstellingen blijft ze vernieuwende vormen vinden om zoveel mogelijk mensen verder te helpen. 

Als je echt resultaat wilt, ga dan niet naar een cursus waar je de zoveelste mooie theorieën krijgt en je uiteindelijk niet weet hoe dat toe te passen in de praktijk. Maar investeer in dichter bij jezelf te komen. Stappen te zetten vanuit je goede gevoel, je innerlijke drijfveren. Je eigen kracht te voelen.

Mireille Kinket

Verlang jij naar meer energie, plezier, rust en voldoening?

 

En weet je vooral wat je niet meer wilt, maar wat je echt wil is nog niet helder? Heb je na het lezen van de ervaringen van onze klanten het gevoel dat we je misschien verder zou kunnen helpen?

Neen dan contact met ons op via info@aikeborghuis.nl, dan kijken we met je mee of en hoe we je zouden kunnen helpen. Dat levert je helderheid op,  is vrijblijvend en verplicht je tot niets.

Je bent welkom!