Ervaringen van klanten

Door het volgen van het programma Leef jouw leven en de opstellingen ben ik meer in contact gekomen met mijn innerlijke drijfveren. Het heeft er voor gezorgd dat ik meer inzicht heb gekregen in waar ik voor sta en waar ik energie van krijg. Dit helpt mij in het maken van gerichte keuzes in mijn werk, maar ook het opnieuw herwaarderen van mijn basis, mijn gezin, mijn vrienden en mijn gezin van herkomst.

Ik heb het coachen van Aike als heel prettig ervaren. Ze luistert, geeft erkenning, kan goede vragen stellen en juist vanwege haar kennis met betrekking tot systemen en opstellingen is zij in staat de onderstroom zichtbaar te maken.

Maartje Knotter

Aike heeft me de juiste handvatten meegegeven om mijn pad verder te ontdekken. De leidraad over kernwaarden als kompas voor mijn keuzes zal me enorm helpen om dichtbij mezelf te blijven! Dankjewel voor deze mooie inzichten!

Marije Duenk

Vaak voel je onbewust al dat er iets blokkeert maar kun je er de vinger niet op leggen waarom het niet werkt of wat er moet gebeuren. Je vraagt je af: Waarom lukt het me nu niet? Dat had ik je voor de opstelling echt niet kunnen vertellen. 

Een opstelling geeft je de kans om van buiten naar binnen te kijken zodat je iets nieuws ziet dat je vanuit je eigen situatie niet ziet. De opstelling heeft me inzichten gegeven die ik vooraf niet kon bedenken. Dat je dat inzicht uitgespeeld krijgt voor je. In gedrag wat je vertoont, wat niet werkt, wat je tegenhoudt, wat je obstakel is, wat je wel kunt doen. Ik zie mijn situatie nu anders. En doordat je een ander beeld hebt kun je andere dingen doen. Je plaatje wordt completer en dus ben je in staat andere dingen te doen. Je hebt meer mogelijkheden, meer opties die je daarvoor niet kon zien. Ik weet nu wat er nodig is, wat mijn eerste stap is.

Janneke de Kler - De Schitterende Ondernemer

De vrouwelijk leiderschapsdag was van een onschatbare waarde voor mij en nog steeds. Door de opstelling heb ik daadwerkelijk mijn eigen plek in kunnen nemen. Ik ervaar meer rust en vertrouwen in mijzelf. De dag was leerzaam, inspirerend en gaf veel inzicht. En was ontspannen en fijn met gelijkgestemde vrouwen. Een paar weken na de dag begon ik echt een verandering op te merken in mijn doen en laten. Ik voel dat ik steeds steviger mijn eigen plek en ruimte in kan nemen. Dat gun ik anderen ook, dus als jij je eigen plek en ruimte in wilt nemen ga naar Aike!

Aike heeft een open en toegankelijke houding wat het voor mij ontzettend veilig heeft gemaakt. Door haar ontspannen en persoonlijke aanpak zorgt ze voor een snelle verbinding met de rest van de groep (voor mij allemaal vreemden). Aike is een ontspannen coach die inspeelt op de behoefte van de groep met de kennis uit haar rugzak. Alles mag er zijn. Ze geeft je daadwerkelijk de ruimte om je eigen plek in te nemen.

Lucie Rijpstra

De opstellingenavonden waren voor mij een verademing. In het begin erg onwennig, wie zijn die mensen? Heb ik daar een “klik” mee? Na een beetje de kat uit de boom gekeken te hebben begonnen we. Eerst met een geleide meditatie. Daarna voelde ik mij een stuk rustiger en kon mij makkelijker open stellen. Mijn onrust en onzekerheid maakte plaats voor interesse en nieuwsgierigheid. Na meerdere opstellingen meegemaakt te hebben merkte ik dat ik enthousiast werd. De onzekerheid verdween steeds meer en ik begon enthousiast te worden omdat ik zag wat het met mij deed en ook met anderen.

Wat de avonden opstellingen mij heeft opgeleverd is dat ik iedere keer als ik weer naar huis reed rust ervaarde. Maar bovenal inzicht in patronen bij mijzelf maar ook bij anderen. Door zelf deel te nemen aan opstellingen voel je letterlijk hoe sterk patronen kunnen zijn. Maar ook hoe mooi het is als die patronen zichtbaar en voelbaar veranderen.

Ik zou de opstellingenavond aanraden voor een ieder die regelmatig denkt: waarom overkomt mij dit nou? Of ik loop iedere keer weer tegen hetzelfde “probleem” aan. Het is ook een aanrader om eens een opstellingsavond bij te wonen. Een concrete vraag kan helpen, maar ook al heb je die niet dan kan je hier prima bij aanwezig zijn. Veel patronen zijn universeel en door deze bij andere te zien help je uiteindelijk jezelf ook weer verder.

Wat zo fijn was aan de avonden is dat niemand een oordeel heeft, de sfeer is open, gemoedelijk en veilig.

Anne Middelveld

Ik heb me aangemeld voor de vrouwelijk leiderschapsdagen omdat de thema’s je passie, en hart volgen en vrouwelijk leiderschap me aanspraken. Niet in de zin van een hoge(re) positie maar wel als vrouw je plek innemen. Ik merk namelijk dat ik me daarin af en toe geremd voel, zonder dat ik dat bewust doe of weet waarom het gebeurt. Ik kijk terug op een bijzondere dag met mooie vrouwen. Veel rust en ruimte om ervaringen te delen. Contact maken met mijn innerlijke mentor was en is heel waardevol voor me.

Er is meer ruimte ontstaan om te gaan spelen en onderzoeken. Maak maar plezier en het mag op mijn manier. Doordat er gewerkt wordt in een kleine groep is er veel persoonlijke aandacht; hierdoor heb ik veel uit de dag kunnen halen. Het gevoel waarmee ik weg ben gegaan is echt ‘Wauw’! Deze dag is voor mijzelf en mijn bedrijf een stap over de drempel geweest om in de actiemodus te komen. Niet zonder angst, maar bewust hier mee om kunnen gaan en toch een stap zetten. De dag heeft me veel energie gegeven in relatie tot mijn roeping. Ik zie nieuwe mogelijkheden en ik voel veel vertrouwen, blijdschap en energie. Ik had de dag niet willen missen en heb me nu ook voor de vervolgdag opgegeven.

Angela Monincx

Je hebt van die vragen waar je wel eens mee rond of tegenaan loopt. Soms is zo’n vraag heel helder, soms is het een onbestemd gevoel. Het is zo bijzonder wat er allemaal duidelijk wordt bij een opstellingen workshop.

Of je nu een heel duidelijke eigen vraag hebt of een keer meedoet als representant om een opstelling te ervaren,
Aike begeleidt het proces heel liefdevol, met alle aandacht en grote betrokkenheid.

Helemaal geen zweverig gedoe. Het laat dingen zien zoals ze zijn, zodat je weer opgeruimd verder kunt. Echt een aanrader!

Henriette Visser

De vrouwelijk leiderschapsdag was een cadeau aan mijzelf in een fase waarin ik mijn werkende leven een nieuwe richting wil geven. En ik had het idee dat Aike me hierin zou kunnen ondersteunen. De dag voelde warm en prettig. Via oefeningen en gesprek kwam ik samen met Aike en de andere deelnemers tot reflectie, waarbij zowel mijn hoofd als mijn gevoel werd aangesproken.

Door de dag kan ik nog meer vertrouwen op mijn intuïtie en mijn eigen kracht. En wederom de herkenning dat ik mijn ideale klant goed wil kennen om op die manier goed aan te kunnen sluiten bij wat haar of hem drijft en waar zijn/haar vraag ligt, waarop ik wil en kan inspelen. En inspiratie, uit de verhalen van de andere aanwezigen. Het directe resultaat was het mindmappen van mijn ideale klant. De tweede is die te gaan omschrijven en ontmoeten om scherper te krijgen waar mijn meerwaarde ligt. Door deze dag is voorkomen dat veel tijd en energie is weggelegd bij het omschrijven van mijn ideale klant. Als je moeite hebt om je eigen plek en ruimte in te nemen weet dan dat je het waard bent– de tijd, moeite en middelen die je in jezelf steekt zijn het waard. Blijf trouw aan je innerlijke stem en durf hierop te vertrouwen.

Annemarie Sweeris

Ik ben met Aike gaan werken omdat ik niet meer gelukkig was in mijn werk en op zoek was naar wat ik wel wilde gaan doen.

Aike was vanaf de start warm en attent. Maar ik vond ook dat de start van het traject langzaam ging. Laat dat nou net zijn wat ik eigenlijk nodig had. Iemand die me op een goede manier keuzes liet maken, maar dat wel in alle rust liet doen. Daardoor zijn puzzelstukjes op hun plek gevallen.

Ik heb geleerd meer intuïtief en op gevoel keuzes te maken, in plaats van alles vanuit ratio te beslissen. Ik ervaar meer rust en vertrouw meer op mijn gevoel bij het nemen van beslissingen.

Aike is oprecht geïnteresseerd, intuïtief, nuchter en authentiek. En ze weet gedoseerd de goede dingen te benoemen en je inzichten te geven. De familieopstellingen zijn een waardevolle aanvulling en geven je andere inzichten. Ik vond het heel erg fijn dat Aike ook buiten de coachingsmomenten bereikbaar en betrokken was. Vooral in de momenten waarop je zelf het overzicht even kwijt bent.

Dus gun jezelf ook de ruimte om uit te zoeken wat je écht wil. Als je je vanuit binnen sterker voelt, kun je pas goede beslissingen nemen.  Dit kan in kleine stappen en hoeft zeker niet razend snel: liever niet!

Sanne Poll - van der Heijden

Ik ben het traject gaan volgen omdat ik oververmoeid was en steeds meer prioriteit ging leggen bij mijn werk.
Ik wilde leren hoe ik het onderscheid tussen privé en werk beter kon maken. Na een moeilijke tijd op mijn werk voelde ik me regelmatig angstig en onzeker.

Als ik dit traject niet gedaan had zou ik regelrecht in een burn-out zijn beland. Dat wilde ik dus absoluut niet.

Ik heb het traject als verhelderend ervaren. Ik ben rustiger geworden en vat de dingen minder persoonlijk op. Ik voel me niet meer persoonlijk gekwetst. Ik kan meer ruimte maken voor privéleven. Ik weet beter waar ik wel en geen invloed op kan uitoefenen. En ik voel me minder angstig en onzeker. 

Aike heb ik ervaren als een open en hartelijk mens die het niet schuwt om je ook een spiegel voor te houden.

Het lichaamsgericht onderzoeken en ervaren met opstellingen is voor mij goede manier en heeft me zeker geholpen.

Femke

Ik ben het coachingsprogramma gaan volgen omdat ik wel wist dat ik dingen wilde veranderen in mijn leven en werk.

Het lukte me niet om zelf in beweging te komen. Ik voelde dat ik belemmerd werd om stappen te zetten, om het ook werkelijk aan te pakken. Ik kwam alleen niet verder.

Het traject heeft me opgeleverd dat ik nu wel in beweging ben gekomen en stappen heb gezet. Ik heb zelfs de stap durven zetten naar een nieuwe baan (na 29 jaar dienstverband). Ik durf meer en weet waar ik toe in staat ben. Zonder de coaching had ik die stap niet gezet. 

Aike is een open en bevlogen coach. Ze biedt een veilige plek en ze is een ster op het gebied van systemisch werken.
Dus als je nog twijfelt: ga kennismaken met Aike. Als het klikt ga jij stappen maken! 

Suzanne Huydts

Ik had weleens gehoord van opstellingen maar wist er niet het fijne van. Ik was er wel in geïnteresseerd en nieuwsgierig naar. Ik liep al een tijdje rond met een vraag. Ik voelde dat er iets aan de hand is, maar ik kreeg er de vinger niet achter wat er speelde. Waar ik eerder in een tunnelvisie vast zat, heeft de opstelling me zicht gegeven op nieuwe invalshoeken waardoor ik dingen anders kan doen.

De opstelling heeft heel veel innerlijke rust opgeleverd. Thema’s die eerder echt zwaar voelden worden lichter. En als je aan het ene radartje draait lijken de andere radartjes ook in beweging te komen. Je gaat anders kijken en je anders gedragen en dat doet ook iets met hoe andere mensen op jou reageren. Hoe het precies werkt weet ik niet. Ik zie het niet, ik voel het alleen en ik merk dat het werkt.

Ik vind Aike een kei in haar vak. Als Aike opstellingen begeleidt dan staat ze in haar kracht. Ze werkt vanuit een diepe rust. Ze is open, betrouwbaar en werkt heel respectvol en intuïtief. Ze geeft mensen de ruimte in de opstelling. Het is een heel subtiel samenspel tussen mensen in de opstelling en Aike als begeleider waardoor nieuw perspectief op de vraag ontstaat.

Ingrid Kramer

Ik beschik over voldoende ervaring op mijn vakgebied maar het ondernemen is toch wel iets anders waar ik op dat moment nog niet voldoende in bedreven was. Ik merkte dat ik stil stond en ik wil verder groeien en mij zelf persoonlijk blijven ontwikkelen. Wat was het fijn samenwerken met Aike, ze is open, straalt rust en vertrouwen uit, meelevend en invoelend en bovenal is ze omgeven door een veilige sfeer waardoor je helemaal jezelf kunt en durft zijn. Aike heeft veel kennis waardoor ik nu met de ogen van een ondernemer kan kijken, verder kan gaan groeien met mijn bedrijf en weer vol enthousiasme mij aan het ontwikkelen ben.

Dit traject is voor mij de drempel geweest om in de actiemodus te komen m.b.t het ondernemen, vol vertrouwen en helemaal op mijn eigen manier, het heeft me veel energie gegeven om mijn bedrijf verder te laten groeien en zo het verschil te kunnen maken.

Heerlijk om weer stappen te kunnen gaan zetten, het is een absolute aanrader om dit bij Aike te gaan doen, ik gun het iedereen die als ondernemer verder wil groeien.

Alida Batterink

Servicebureau Happy Care, www.servicebureau-happycare.nl

Al een tijdje kom ik regelmatig bij Aike voor een opstelling. Iedere keer levert het me nieuwe inzichten op waardoor ik weer verder kan met mijn proces. Aike’s begeleiding ervaar ik als zeer prettig. Ze is rustig, afgestemd, en voelt haarfijn aan waar de kern van het probleem ligt.

Ik heb veel vertrouwen in haar wijsheid en intuïtie en voel me tijdens de sessies veilig, gezien en gehoord. Vanuit haar hart begeleidt ze de opstellingen. De opstellingen zorgen ervoor dat ik het contact met mezelf steeds intenser en dieper ervaar. Ik zou iedereen een opstelling bij Aike gunnen!

Rita Mulder

Als ik ergens voor ga doe ik dat voor meer dan 100%. Ik maak graag het onmogelijke mogelijk. Maar dat gaat – als je niet uitkijkt – ten koste van jezelf. Ik had behoefte aan een coachprogramma, waarbij ik dichter bij mijzelf kon komen. Mijn gevoel, mijn drijfveren, waarom ik de dingen doe die ik doe. En hoe het ook anders kan.

En vooral geen coachingsprogramma waarbij ik heerlijk in mijn hoofd moet gaan om vervolgens weer gewoon in de waan van de dag de dingen te doen zoals ik ze altijd doe.

De gesprekken gecombineerd met de opstellingen hebben mij inzicht gegeven in verschillende perspectieven van een situatie waarin ik was vastgelopen. Hoe ik mijzelf voelde, hoe anderen in die situatie zich voelden en mij ervoeren. En wat er gebeurde als ik me daarin ging bewegen. Dit gaf enorm veel inzicht om stappen vooruit te zetten, waarbij ik mijzelf niet wegcijferde. Sterker nog, juist veel krachtiger en zelfbewuster tevoorschijn kwam.

Het traject heeft mij enorm geholpen dichter bij mijzelf te komen. Meer vanuit mijn gevoel te mogen acteren. Te luisteren naar mijzelf. En mijzelf meer te waarderen in plaats van te bekritiseren wat er allemaal anders en beter kan. En niet te vergeten, de typische verantwoordelijkheden en effecten van de oudste dochter zijn, te zien en begrijpen.

Aike is eerlijk, zorgzaam, gedreven en wil graag haar kennis en ervaring delen om anderen verder te brengen. Vanuit haar kracht van het doen van opstellingen blijft ze vernieuwende vormen vinden om zoveel mogelijk mensen verder te helpen. 

Als je echt resultaat wilt, ga dan niet naar een cursus waar je de zoveelste mooie theorieën krijgt en je uiteindelijk niet weet hoe dat toe te passen in de praktijk. Maar investeer in dichter bij jezelf te komen. Stappen te zetten vanuit je goede gevoel, je innerlijke drijfveren. Je eigen kracht te voelen.

Mireille Kinket

Verlang jij naar meer energie, plezier, rust en voldoening?

 

En weet je vooral wat je niet meer wilt, maar wat je echt wil is nog niet helder? Heb je na het lezen van de ervaringen van mijn klanten het gevoel dat ik je misschien verder zou kunnen helpen?

Vraag dan nu vrijblijvend een persoonlijk adviesgesprek aan.

In dit gesprek kijk ik met jou waar je nu staat en waar je naartoe wilt in je leven, je werk en/of bedrijf.

Het gesprek levert je helderheid op.

Als we een klik hebben met elkaar en ik het gevoel heb dat ik je kan helpen zal ik je ook vertellen hoe.

Je bent welkom!