Op mijn verjaardag, 15 maart 2020, werd in de persconferentie de lock-down aangekondigd. Ik voelde toen al aan dat dit weleens een bijzonder nieuw levensjaar zou kunnen worden.

Ongeveer drie weken daarna ontdekte ik tijdens het douchen een knobbeltje in mijn borst. Eerst dacht ik nog: ik moet ongesteld worden, dat trekt wel weer weg. Maar toen dat niet gebeurde ging ik me toch wel wat zorgen maken. Ik maakte een afspraak bij de huisarts en omdat zij ook het zekere voor het onzekere wilde nemen werd ik doorgestuurd naar het ziekenhuis. Een onzekere tijd brak aan. Alle scenario’s schieten door je heen: ‘Er is vast niets aan de hand.’ ‘Wat er ook aan de hand is we slaan ons er wel doorheen’  Maar ook: ‘Straks ga ik dood en dat kan niet want ik wil mijn kinderen op zien groeien.’

Een week later zat ik in het ziekenhuis voor onderzoek.

Godzijdank bleek het te gaan om onschuldig ingekapseld bindweefsel maar wat een rollercoaster aan emoties gaan er in zo’n week door je heen.

Toen ik het goede nieuws kreeg ben ik taart gaan halen en hebben we thuis een klein feestje gevierd.

In zo’n periode is het ineens heel helder: het leven is nu en wil nu geleefd worden. Niet straks, later, nooit.

Het maakt duidelijk wat écht belangrijk is. Je gezondheid, je dierbaren, je goed voelen en van betekenis zijn met wie je bent.

Nu wist ik al een tijd dat je de dingen die je belangrijk vindt niet moet uitstellen maar door deze gebeurtenis komt het weer heel duidelijk naar voren in de keuzes die ik maak. Ik stel niet meer uit maar leef en werk veel meer naar wat ik belangrijk vind.

Hoe is dat voor jou?

Stel jezelf maar eens de vraag: wat is voor jou echt belangrijk in je leven? En vraag je dan af: handel ik ook naar wat ik echt belangrijk vind? Laat ik dat terug zien in mijn gedrag?

Als dat grotendeels overeenkomt met elkaar dan is dat super! Is dat niet zo? Of lukt het je nog niet helemaal? Dan is er werk aan de winkel. Niet omdat het moet maar omdat het je leven zoveel mooier en waardevoller maakt.

Merk jij ook dat er een gat zit tussen hoe je graag zou willen leven of je zou willen voelen en wat je nu doet in je dagelijks leven, weet dan dat dat niet zo gek is. We zijn vaak gewend om ons te laten leiden door de waan van de dag en alles wat er nog moet dat we vaak geen energie meer over hebben om nog stil te staan bij wat we echt willen. Zorgen voor anderen staat op de eerste plaats. Vaak weten we bovendien helemaal niet zo goed wat we zelf willen.

En ook dat is niet zo gek. We hebben geleerd om ons vooral aan te passen aan wat anderen van ons verwachten en weten daardoor helemaal niet meer zo goed wat we zelf écht willen. En als je het niet weet, dat niet helder hebt, dan is het extra moeilijk om in beweging te komen.

Stel je eens voor dat je daar het komende jaar wél de tijd en de ruimte voor zou nemen? Wat zou je dat opleveren? Voor jezelf? Je dierbaren? Je werk? De betekenis die je ervaart in je leven en werk?

Weet dat je nu de kans hebt om nog in te stappen in het jaarprogramma waarin je met gelijkgestemde vrouwen op ontdekkingsreis gaat. 1 dag per maand komen we samen en gaat het helemaal om jou. Om wie jij in de kern bent, wat jij belangrijk vindt en hoe je dat praktisch vorm kunt geven. Opladen. Uitzoomen waardoor je weer helder krijgt wat echt belangrijk is. En ik leg je lekker in de watten met lekker en gezond eten en drinken. Na die dag kun je opgeladen en met meer innerlijke rust weer naar huis en dat gaat voelbaar zijn voor je omgeving.

Ik snap het als je denkt: ‘Ja, maar het komt nu niet uit.’ Maar uit eigen ervaring weet ik inmiddels ook dat de rest zich wel voegt als je ‘ja’ zegt tegen jezelf.

Zullen we samen in gesprek over of het jaarprogramma bij je past? Dat gesprek is vrijblijvend en verplicht je tot niets. Ik ont-moet je graag. Plan hier een persoonlijk adviesgesprek met me in, of bel of mail me (info@aikeborghuis.nl of 06-44562155).