Al een tijd ben ik aan het experimenteren hoe mijn ideale week eruit ziet.

Want als ondernemer ben ik baas over mijn eigen agenda. Dat klinkt fijn. En dat is het ook. Want daardoor kan ik een aantal dagen per week thuis zijn na schooltijd bij onze dochters.

Ik kom er echter regelmatig achter dat er ook een valkuil in zit. Op dit moment regent het schoolvrije dagen voor onze dochters. Het is dan makkelijk om te zeggen: ik regel wel wat. En vaak kan dat ook wel want ik kan veel van mijn werk vanuit huis doen. Ik ervaar dan soms druk in mezelf: ik wil aan het werk en het lukt niet!

Een mooie quote van Oprah Winfrey die me dan helpt: Je kunt alles doen en bereiken wat je wilt, maar niet allemaal tegelijk.

En dat relativeert. Het gaat niet alleen maar om je werk. Er is zoveel meer naast je werk dat ook belangrijk is en aandacht nodig heeft.
Tijd en ruimte voor jezelf.
Aandacht voor je partner, kinderen, sociale leven.
De tijd die je nu doorbrengt met de mensen van wie je houdt komt niet meer terug dus maak die tijd en die ruimte.
Vooral als je denkt dat je geen tijd hebt.

Om weer scherp te krijgen wat ik belangrijk vind helpt het mij uit de doe-stand te gaan en juist even helemaal niets te doen.

Zelf doe ik dat graag in de sauna omdat ik daar niet anders kan dan zitten en ontspannen en ik altijd met nieuwe inzichten weer naar buiten loop.

Door afstand te nemen en als het ware boven je leven en werk te gaan hangen krijg jij ook weer inzicht in wat je werkelijk wilt. Het helpt dan om jezelf deze vragen te stellen:

  • Ben ik nog bezig met de dingen die ik belangrijk vind?
  • Ben ik nog bezig met de dingen die mij blij maken?
  • Ben ik nog bezig met de dingen die mij voldoening en zin geven?
  • Ben ik bezig met de dingen die mij dichter bij mijn doelen brengen?

Hoe zou het zijn als jij eens letterlijk en figuurlijk afstand neemt van alle dingen die je bezig houden en weer helder krijgt wat er voor jou echt toe doet?