Vorige week zou ik naar het driedaags event Devoted gaan. Al geboekt voor Corona. Het live event ging niet door. Heel begrijpelijk. Maar ondernemer en creatief als ze zijn besloten Eelco de Boer en Dolly Heuveling van Beek de editie van 2020 online aan te bieden.

Nu ben ik echt blij en dankbaar voor de mogelijkheden die online biedt, maar… Ik ken mezelf: thuis heb ik de rust niet om drie dagen een online event volgen. Dan zijn er genoeg ‘nuttigere dingen’ die ik kan doen. De Airbnb was al geboekt en betaald en ik besloot het event daar online te volgen. Voor het eerst sinds 15 maart een paar dagen alleen op stap. En hoe fijn we het thuis ook hebben: even met niemand rekening hoeven houden is best lekker.

Toen ik na afloop van het event naar huis reed vroeg ik mezelf af wat het event me nu eigenlijk heeft opgeleverd. Het belangrijkste inzicht wat ik meeneem is hoe belangrijk het is om je goed te voelen.

Mijn innerlijke rechter kwam meteen om de hoek zetten: Je hebt drie dagen een training gevolgd om tot de conclusie te komen dat je je goed wilt voelen?!

Dat wist je toch allang?

En toch is dat mijn belangrijkste inzicht. Als ik me goed voel dan gaat alles in mijn leven makkelijker. Ik heb meer energie, ben een fijner mens voor mezelf en mijn omgeving. Dan ben ik meer in het nu en ervaar ik meer flow. Het is zo eenvoudig en ligt zo dichtbij dat ik het daardoor soms vergeet. Als ik niet uitkijk verander ik weer een ‘human doing’ in plaats van een ‘human being’.

De kracht van de eenvoud: je goed voelen. Het is simpel. Maar niet altijd makkelijk.

Na deze dagen heb ik het heel concreet gemaakt voor mezelf: wat zijn de dingen die mij helpen om me goed te voelen? En wat kan ik doen om dat structureel in mijn leven te verweven? Daar ben ik zaterdag, de dag na het event direct mee begonnen. Ik ben een paar kleine dingen aan het veranderen in mijn dagelijkse leven waarvan ik weet dat dit op lange termijn echt een bijdrage levert aan me nog energieker voelen.

Hoe is dat voor jou? Wat zou jij kunnen doen om je nog beter te voelen?

Ik ben heel benieuwd!

Merk je dat het je alleen niet lukt om een die stappen te zetten? Weet dan dat ik je graag help. Neem gerust even contact met me op via info@aikeborghuis.nl of bel me op 06-44562155.