Voel jij het ook? De natuur is aan het ontwaken. De bollen bloeien, de struiken en bomen lopen uit. Ik hou van deze tijd van het jaar omdat de lente me doet denken aan een nieuw begin.

Alles begint te bloeien. De dagen worden weer wat langer, de temperatuur stijgt en af en toe kun je uit de wind en in de zon al even zonder jas naar buiten.

Het is vaak ook een periode van onderzoeken, wat meer van binnen naar buiten gaan met nieuwe plannen en ideeën. Je gaat van het bedenken van ideeën en het maken van plannen over naar de uitvoering.

Zo kijk ik ook uit naar de jaargroep die aanstaande donderdag gaat starten.

Veel oudste dochters kunnen behoorlijk ongeduldig zijn. Een valkuil die ik zelf ook herken.

In de lente kunnen we onze ideeën en plannen wel uit de grond kijken. En kijken mag. Maar eraan trekken niet. Dan gaat het stuk.

Dat zie ik ook regelmatig gebeuren met de oudste dochters met wie ik werk.
Je begint ergens aan en wil eigenlijk op korte termijn resultaat zien. Als je niet uitkijkt kan je in die tussenliggende periode gefrustreerd raken.

Tegelijkertijd is ook mijn ervaring dat ideeën moeten rijpen en groeien. Dat je soms wat meer zelfonderzoek moet doen. Die groei in jou is niet direct zichtbaar in de buitenwereld. Dat betekent niet dat er niets gebeurt. Na een tijdje merk je dat je dingen wel anders kunt en gaat doen.

Dat is wat zo waardevol is aan een heel jaar samen optrekken en alle seizoenen samen doorlopen. Als je samen op ontdekkingsreis gaat werkt dat stimulerend. Je blijft ermee bezig en gooit de handdoek niet in de ring. Ook ben je niet alleen als het even tegenzit of lastig wordt.

Er is nog een plekje vrij in de jaargroep die donderdag start. Merk je ook dat je af en toe wat frustratie voelt omdat je wel stappen wilt zetten maar nog niet de resultaten ziet die je zo graag zou willen en ben je er klaar mee om het alleen te doen?

Bel me dan op 06-44562155 zodat we samen kunnen onderzoeken of de jaargroep bij je past. Dat gesprek is vrijblijvend en verplicht je tot niets. Je bent welkom!