Afgelopen weekend heb ik mezelf weer met frisse tegenzin naar de sportschool gesleept voor een Pilates les. Die les zelf vind ik niet echt leuk, maar is wel goed voor me: als ik regelmatig sport heb ik geen last van mijn schouders en rug. De winst van wel gaan weegt dus ruim op tegen ‘niet zo’n zin’. Gelukkig maakt de docent veel goed met haar humor en zelfspot.

Ze begon de les met de opmerking: ‘de enige die blij is als jij over je grenzen heen gaat is je ego.’ Een waardevol en herkenbaar inzicht om mee te beginnen.

Want hoe vaak gebeurt het niet dat je denkt: nog even door en dan wordt het straks wel rustiger. De afgelopen weken heb ik dan ook regelmatig gehoord ‘Ik ben blij als ik de herfstvakantie haal’. Als je dit herkent dan kun je ervan uitgaan dat je de afgelopen tijd over je grenzen heen bent gegaan.

De kans is groot dat je vastloopt in de energievretende vicieuze cirkel van oudste dochters.

Het is een patroon van te hard werken, in gaten springen die vallen of dreigen te vallen en over je eigen grenzen heen gaan en daarna de weekenden of vakanties nodig hebben om bij te komen.

Maar dat is geen leven, dat is overleven.

Hoe zou het zijn om de vakanties niet meer nodig te hebben om bij te komen maar die kunt gebruiken voor lummeltijd, tijd voor jezelf en de mensen die je dierbaar zijn?

Op woensdag 25 oktober om 9.30 uur geef ik de gratis masterclass ‘Het verborgen leiderschap van oudste dochters’ waarin je ontdekt hoe de energievretende vicieuze cirkel van oudste dochters ontstaat en welke drie sleutels je helpen om dit patroon te doorbreken zodat je je vrijer voelt en meer energie, innerlijke rust en voldoening ervaart.

Je bent welkom! Inschrijven kan via deze link: https://aikeborghuis.nl/masterclass/

PS. Mocht je al eerder behoefte hebben aan inzicht dan kun je het boek ‘Het verborgen leiderschap van oudste dochters’ via deze link bestellen.