Een slimme meid is op haar toekomst voorbereid. Ken je die reclame nog?

Het is een slogan die nog steeds regelmatig in mijn hoofd zit. En die me ook veel gebracht heeft. Meerdere opleidingen gevolgd. Mooie banen met veel verantwoordelijkheid. Een bedrijf opgebouwd.

Ik heb echt keihard heb gewerkt. En met hard werken is op zich niet veel mis. Als dat wat je doet dicht bij je ligt en je energie en voldoening geeft. Maar dat was voor mij altijd zo.

Hoe is dat voor jou? Werk jij ook heel hard en snak je af en toe naar tijd en ruimte voor jezelf?

We hebben tegenwoordig veel meer kansen dan onze moeders en oma’s ooit hebben gehad. Studeren, betekenisvol werk ook nadat we moeder zijn geworden. Een groot geschenk! 

Het enige wat we niet goed hebben geleerd is om hulp vragen. We hebben vooral geleerd dat we onze eigen verantwoordelijkheid moeten nemen en als er gaten vallen, springen we er daarom vaak al in voordat iemand het ons überhaupt gevraagd heeft. En doordat we ons zo laten leiden door ons grote verantwoordelijkheidsgevoel nemen we vaak genoegen met de restjes tijd en energie. Die zijn dan vaak al grotendeels op. En dat werk dus niet.

Als jij wilt leven en werken om een manier waarin je trouw bent aan jezelf dan vraagt dat tijd en ruimte nemen voor reflectie. Tijd om uit te zoomen zodat je de dingen weer helder te zien. Je ziet het namelijk echt niet als je middenin de situatie blijft zitten waar je nu zit.

Dat lijkt in eerste instantie meer tijd, energie en ruimte te kosten. Het tegendeel is waar. Als jij vanuit helderheid en focus weer keuzes kunt maken waarin je trouw bent aan jezelf dan ga je merken dat alles lichter aanvoelt. Meer leven in plaats van overleven.

Hoe waardevol zou het zijn om die ruimte voor jezelf te nemen?

 

PS.
En hoe waardevol zou het zijn om nu voor de vakantie het besluit te nemen dat je dit na de zomer écht gaat oppakken? Maar dan niet alleen, maar samen met mij en maximaal acht andere gelijkgestemde vrouwen in het jaarprogramma ‘Bezield vrouwelijk leiderschap vanuit systemisch perspectief’. Een combinatie van opladen, reflectie, tijd en ruimte waarin het om jou mag draaien en inhoud. Waardoor je eindelijk grip krijgt op wat je voelt dat er meespeelt.

Je bent heel welkom. Begin oktober gaan we van start. Voel jij een ‘Ja’? Ook al zegt je hoofd: ‘Geen tijd, ben al zo druk’ neem dat even contact met me op voor het maken van een afspraak op 06-44562155 of info@aikeborghuis.nl

Meer informatie over het jaarprogramma vind je hier: https://aikeborghuis.nl/bezield-vrouwelijk-leiderschap/