De afgelopen maanden waren anders dan anders. In het voorjaar ineens thuis tijdens de intelligente lockdown. In de zomerperiode ervaarden we weer wat meer vrijheid. Ontdekten we hoe mooi Nederland is. En zoals het er nu naar uitziet gaan we weer een periode in van meer beperkingen. De dagen zijn korter. De nachten langer. Het dringende advies: Blijf thuis.

Dat betekent dat ik thuis de zolderkamer weer deel met Peter als we allebei thuis aan het werk zijn. Dat gaat prima als we allebei stil achter onze laptop zitten, maar als we in gesprek zijn is het lastiger. Zelf heb ik een hekel aan bellen en als anderen mee kunnen luisteren. En als Peter zoomt of belt vind ik dat nog irritanter.

Niet omdat hij zijn werk niet mag doen, maar omdat ik van nature nieuwsgierig ben en mezelf niet goed af kan sluiten. Vaak met een half oor meeluister waardoor ik me niet kan concentreren op mijn eigen werk. In de praktijk ging ik schuiven met mijn werk om zijn vergaderingen heen. Voor een keertje niet erg maar op langere termijn niet fijn voor mezelf.

Steeds vaker dacht ik na over een structurele oplossing: ik wilde de garage verbouwen tot nieuwe werkplek. Onze zolder opsplitsen in twee werkkamers. Totdat Peter me een globale begroting gaf van wat dat zou kosten.

Slik.

Daar komt bij dat ik er op dit moment niet aan moet denken om een verbouwing in te gaan terwijl we nu met z’n allen meer thuis zijn.

Ik stelde mezelf de vraag: maar waar heb ik nu eigenlijk behoefte aan?

In eerste instantie dacht ik dat het ging om een eigen plek in huis. En dat is natuurlijk ook heel fijn. Maar wat verder in mijn onderzoek kwam ik erachter dat het vooral ging over de behoefte om me af te sluiten van de buitenwereld en zonder al te veel verstoringen mijn creatieve werk te kunnen doen. Of een boek te lezen.

En toen bleek de oplossing ineens een stuk dichterbij te liggen. Ik deed wat onderzoek naar noise cancellation koptelefoons en nu ben ik de trotse bezitter van een noise cancellation koptelefoon van Sony. Ik ben in tijden niet zo blij geweest met een aanschaf (die jurk van een paar weken terug ben ik heel blij mee maar deze koptelefoon maakt het leven nóg een stuk aangenamer).

Omdat we de komende periode weer meer thuis zullen zijn dan we misschien dachten wil ik jullie deze tip niet onthouden. Als je behoefte hebt om thuis ongestoord te kunnen lezen, schrijven, werken, dan is een noise cancellation koptelefoon echt een uitkomst.

De naam zegt het eigenlijk al. De koptelefoon filtert het omgevingsgeluid weg. Terwijl ik deze blog zit te tikken met fijne achtergrondmuziek zit Peter uitgebreid te zoomen met zijn team en ik heb er gewoon geen last meer van! Ook het geluid van de stofzuiger en wasmachine filtert ‘ie weg. En de gamende YouTubers en make-up tutorials van de meiden kan ik buitensluiten. Lekker rustig!

Dus als je op zoek bent naar een manier om je af te sluiten dan is de noise cancellation koptelefoon echt de investering waard. Als je zin hebt om erin te duiken ga dan even op onderzoek uit. Heb je daar geen tijd en zin in dan heb ik alvast wat vooronderzoek gedaan. Ik kwam uit op deze koptelefoon, die er is in zwart of zilver.

(Mocht je besluiten om via deze link te bestellen dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor).

Ik wens je een rustige dag!