Wat een rollercoaster.

Op vrijdag 28 april is mijn boek ‘Het verborgen leiderschap van oudste dochters naar de drukker verzonden.

Het was een heel leerzaam, maar lang niet altijd leuk proces. Ik denk dat ik in alle oudste dochter valkuilen ben gestapt: alles van alle kanten willen benaderen, de lat hoog leggen, perfectionisme, het alleen willen oplossen.

Maar ik heb ook mijn kwaliteiten als oudste dochter ingezet, waaronder mijn doorzettingsvermogen als ik iets graag wil en niet opgeven als het moeilijk wordt.

Ik was blij dat het boek naar de drukker ging en daarover plaatste ik een bericht op LinkedIn. De post die ik plaatste werd veel gezien en gedeeld en de boekbestellingen begonnen vrijdagavond binnen te druppelen.

Dat was een bijzonder moment… Het was mijn intentie om een boek te schrijven dat waardevol is voor oudste dochters, maar als het dan gekocht wordt is dat een bevestiging en een magisch gevoel.

Ik zag de reacties op LinkedIn onder de post en voelde aan: hier moet ik bij zijn. Zogezegd zo gedaan en zo heb ik de afgelopen week behoorlijk wat uurtjes doorgebracht achter LinkedIn. Binnen een paar dagen stopte de boekverkoop met druppelen en begon het te stromen. Het boek schoof in drie dagen van plek 28, naar plek 3 en toen naar plek 2 op managementboek.

Meestal ben ik helemaal niet zo competitief maar nu begon het toch te kriebelen. Zou het mogelijk zijn om op de eerste plek te komen met het boek?

Als ik één ding heb geleerd de afgelopen jaren, dan is het om hulp vragen. Dat heb ik vorige week dus ook gedaan. Onder andere aan jou. En… het is gelukt!

Het boek staat inmiddels al een week op de #1 positie in Managementboek en de eerste druk is uitverkocht. Daar ben ik blij en dankbaar voor omdat het me helpt in mijn missie om nog meer oudste dochters bewust te maken van hun verborgen leiderschap. Niet door harder te werken maar door zachter te werken. Bezield leven en werken van binnenuit.

Mocht je het boek al besteld hebben: dankjewel daarvoor! Je ontvangt het boek op 18 mei, net voor Hemelvaart, in je brievenbus.

Heb je het boek nog niet gereserveerd? De verkoop loopt nog steeds lekker door dus mocht je zeker willen zijn van jouw exemplaar in de tweede druk, bestel je boek dan hier. Ook dan ontvang je het boek op 18 mei.

Nogmaals dank je wel voor je hulp en een heel fijne week!

PS. Mocht je nog op zoek zijn naar een (verlaat) Moederdag cadeau: het boek is de afgelopen week al regelmatig als zodanig besteld. Let wel: je moeder ontvangt het boek als je het hier bestelt op z’n vroegst op 18 mei.