Jaargroep

 

Bezield vrouwelijk leiderschap

vanuit systemisch perspectief

Voor wie is deze jaargroep?

Deze jaargroep is voor vrouwen die het niet langer alleen willen doen en in een groep van gelijkgestemden hun leiderschap willen verstevigen.

Deze jaargroep is voor jou als je je wilt verdiepen in je vrouwelijke en professionele leiderschap vanuit systemisch perspectief.

Je werkt als manager, strategisch adviseur, bestuurder of ondernemer en wilt van betekenis zijn met je werk. Je hebt meer dan 5 jaar ervaring met leidinggeven of strategisch adviseren en hebt ook wel eens eerder een training gevolgd over persoonlijke of professionele ontwikkeling.

Als je niet terugdeinst voor zelfonderzoek en diepgaande reflectie, openstaat voor nieuwe perspectieven en feedback en HBO of WO werk- en denkniveau hebt, dan is deze jaargroep misschien wel waardevol voor jou.

Herken je je in deze punten?

R

Je vindt reflectie, leren en ontwikkeling belangrijk maar laat je regelmatig leiden door de waan van de dag.

R

In je werk ben je vooral gericht op het faciliteren van anderen en je snakt naar ruimte waarin het ook om jou en jouw leiderschap gaat.

R

Je bent geboeid door systemisch werk en wilt leren hoe je die principes strategisch en praktisch in kan zetten in je werk.

R

Je hebt behoefte aan contact met gelijkgestemde vrouwen om je in een veilige setting te kunnen ontwikkelen en te leren met en van elkaar.

R

Je voelt vaak dat de onderstroom meespeelt en wilt graag leren hoe je daarmee werkt.

R

Je wilt authentiek leidinggeven aan jezelf, aan je team en je werk in 2022 en vanuit meer ontspanning en helderheid leven en werken.

R

Je wilt vanuit je hart werken in plaats van hard werken: je lichter en vrijer voelen, maar wel resultaten bereiken.

Dan is deze jaargroep voor jou!

Ik kwam bij Aike met het verlangen om mijn bedrijf te laten groeien, een bedrijf op te bouwen dat bij me past. Ik was altijd heel hard aan het werk en ervoer weinig ruimte voor mezelf. 

Van tevoren had ik helemaal geen twijfels over deelname aan het jaarprogramma en dat was ook nergens voor nodig. Mijn leven is totaal veranderd. Ik ben veel relaxter worden en werk veel meer op een manier die bij mij past. Ik ben ook veel milder naar mijzelf geworden. Naar de buitenwereld lukt het me om veel beter te begrenzen en aan te geven wat ik wel en niet doe. Juist door die veranderingen van binnenuit, kan ik nu mijn bedrijf laten groeien. 

De deelnemers aan het jaarprogramma zijn fantastische mensen, die ook nog eens inspirerend voor me zijn. Naast Aike kreeg ik er in een keer nog een groep mensen bij die met soortgelijke ontwikkelingen bezig zijn en me steunden. Dat is rijkdom. 

Aike zelf is professioneel, liefdevol en in staat om je te helpen groeien als mens. Ze kent de wereld van maatschappelijke organisaties en overheden en snapt jouw context. Vraagstukken worden met de manier waarop Aike werkt heel snel helder waardoor de oplossing zichtbaar wordt en je de verandering die je graag wilt voor elkaar krijgt. 

Tegen iemand met hetzelfde verlangen als ik zou ik zeggen: vandaag Aike bellen. 😉

Marielle de Groot

www.marielledegroot.nl

Voel je “Ja, dit is voor mij?” Neem dan contact met me op!

Klik op bovenstaande knop en mail me, dan maken we een afspraak waarin we elkaar beter leren kennen en we je (ontwikkelings)vraag onderzoeken. Dat doe ik ook om er zeker van te zijn dat de groep gelijkgestemd is. Het programma wordt namelijk op maat gemaakt voor de groep en sluit aan bij jouw werkpraktijk zodat je de dingen die je leert in de jaargroep ook direct kunt toepassen in je leven in je leven en werk. De groep is zo ingericht dat er voldoende persoonlijke aandacht is voor iedereen en we het maximale resultaat uit het jaarprogramma halen.

Heb je nog vragen of wil je met me overleggen of dit programma geschikt is voor jou? Bel of app me op 06-44562155 of mail me op info@aikeborghuis.nl dan maken we een afspraak.

Ik kijk er naar uit om je te ontmoeten.

Hartelijke groet,

Aike Borghuis

Door de verbondenheid in de groep heb ik het gevoel dat ik er niet langer alleen voor sta. Ik kan open en eerlijk kan neerleggen wat mijn ambities zijn en waar ik tegenaan loop in de praktijk. In mijn werk maar ook daarbuiten. De situaties uit mijn eigen werk en leven in combinatie met de theorie vanuit systemisch perspectief zijn heel waardevol. Nieuwe inzichten en een ander perspectief op de situatie waar ik eerst nog middenin zat. Verhelderend en direct toepasbaar in mijn werk. We hebben ook heerlijk gelachen samen. Ik voel me minder eenzaam.

Wat gaan we doen?

In het jaarprogramma gaan we in een groep met ervaren vrouwelijk leiders vanuit verschillende organisaties een persoonlijke en professionele leiderschapsreis met elkaar aan.

Je neemt één dag per maand afstand van de dagelijkse werkpraktijk. Tijdens deze dag is er tijd, ruimte en aandacht voor jou om van een afstand naar je leven en werk te kijken. Dat helpt je om weer helder te zien wat er echt belangrijk is en om vanuit rust focus aan te brengen.

Dat doen we samen met een groep gelijkgestemde vrouwen die ook gewend zijn veel verantwoordelijkheid te dragen. Daardoor heb je aan een half woord genoeg.

Je hoeft tijdens dit jaarprogramma niet de kar te trekken. In plaats daarvan is er ruimte voor jou om op te laden en verbinding te voelen, gecombineerd met inhoud, lekker eten en drinken, inhoud en plezier. Je hoeft het een jaar lang niet alleen te doen.Tijdens dit jaar krijg je een stevige en gedegen systemische basis. Het systemisch kijken levert je op dat je niet alleen werkt met wat boven water zichtbaar is in gedrag, maar vooral leert werken met dat wat er in de onderstroom speelt. Datgene wat je wel aanvoelt maar waar je nog niet de vinger op kunt leggen. Het voordeel daarvan is dat je de oorzaak van steeds terugkerende knelpunten kunt aanpakken in plaats van symptomen blijft bestrijden. Daardoor ga je met minder moeite meer resultaten boeken en bespaar je tijd, energie en geld.

Ik weet dat je al druk bent. En toch wil ik je uitnodigen voor deze reis. Want als jij je eigen leven geen vorm geeft, dan doet iemand anders dat. Als jij je agenda niet vult met dingen die jij belangrijk vindt, dan vullen andere mensen jouw agenda met dingen die zij belangrijk vinden.

 

Wat krijg je?

Tijdens het komende jaar ga je focus aanbrengen in wat jij belangrijk vindt. Je gaat niet harder werken, maar slimmer en meer ontspannen werken. Daarbij heb je het hele jaar de support van een groep gelijkgestemde vrouwen die achter je staan en die je steunen als je dappere stappen zet.

We zien elkaar iedere maand tijdens de live-dag.
De eerstvolgende jaargroep gaat van start in februari 2023. De data’s zijn: woensdag 8 februari, woensdag 8 maart, woensdag 12 april, woensdag 10 mei, woensdag 14 juni, woensdag 13 september, woensdag 11 oktober, woensdag 8 november, woensdag 13 december en woensdag 10 januari. 

Je krijgt als onderdeel van het jaarprogramma toegang tot mijn online academie met theoretische achtergronden en praktische handvatten zodat je wat je leert nog eens rustig terug kunt lezen en zo toe kunt passen in je werk.

Maandelijks zijn er tussen de livedagen door online coachcalls waar je je vragen in kunt brengen.

Als ondernemer ben je in de lead. Het voordeel is dat je vrij bent om je eigen keuzes te maken en om je eigen koers te varen. Het nadeel is wel dat het alleen kan voelen en dat je het sparren, je inspiratie en je voeding wel zelf moet organiseren. Als jij het niet organiseert gebeurt het niet. Daarom is zo’n jaargroep heel waardevol. Je trekt een jaar op met gelijkstemde vrouwen en kan samen verder groeien en ontwikkelen. Je hebt een plek waar je op kan laden en waar er ook voor jou gezorgd wordt met lekker eten, drinken en oprechte aandacht. Het systemisch werk is echt een aanvulling op mijn gereedschapskist. Een onverwachts bijkomend effect is dat het me zelfs een samenwerking heeft opgeleverd.

Veelgestelde vragen

Onzichtbaar

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Waarom een groep met alleen maar vrouwen?

Ik geloof dat de wereld gebaat is bij gelijkwaardigheid tussen mensen. Daarin hebben vrouwen individueel en als groep nog stappen te zetten. Samen is dat makkelijker dan alleen. Die plek wil ik bieden aan jou.

Het is toch geen theekransje of therapie-groep?

De vrouwen met wie ik werk hebben hun sporen al wel verdiend. Anders zouden ze niet werken op de plek waar ze werken of een succesvol eigen (familie)bedrijf runnen.

Ja, we gaan de diepte in met elkaar. En nee, het is geen therapie. Het is een gelijkwaardige samenwerking met gelijkstemde vrouwen die willen leren, groeien en ontwikkelen.

Waarom een groep speciaal gericht op oudste dochters?

Oudste dochters beschikken van nature over leiderschapskwaliteiten. Ze dragen veel verantwoordelijkheid en kunnen dat ook goed. Veel succesvolle leiders en ondernemers hebben met elkaar gemeen dat ze oudste dochter zijn (de eerstgeboren dochter in het gezin). Ze zijn gericht op het versterken van het geheel, slim en resultaatgericht. Omdat ze elkaar zo goed begrijpen hebben ze aan een half woord genoeg en kunnen we snel de diepte in met elkaar.

Waarom is bezield leiderschap voor vrouwen zo belangrijk?

Alles wat leeft is bezield. Jij dus ook. Als jij leidt vanuit je waarden en bezieling dan gaan anderen je als vanzelf volgen. Ik geloof erin dat je anderen pas kunt leiden als je eerst jezelf leidt.

Waarom is systemisch werk zo’n groot onderdeel van het jaarprogramma?

De plek die je als oudste dochter hebt ingenomen in het gezin waarin je bent geboren heeft nog steeds invloed op hoe je de dingen vandaag de dag doet. Je daar bewust van zijn maakt het verschil tussen je resultaten bereiken op wilskracht en doorzettingsvermogen of meer meestromen met het leven en tegelijkertijd wel resultaten bereiken.

Door systemisch leren kijken en werken krijg je zicht op wat er in de onderstroom voelbaar is maar je nu misschien nog geen woorden aan kunt geven of mee kunt werken. Dat leer je in dit jaar. Waardoor je de oorzaak van problemen aan kunt pakken in plaats van bezig blijft met symptoombestrijding. Dat bespaard tijd en energie.

Zo’n groep oudste dochters bij elkaar wordt dat niet veel te serieus?

Veel oudste dochters zijn best een beetje serieus. Mijn ervaring is dat er volop gelachen wordt met elkaar en dat er zeker ruimte is voor ontspanning en lichtheid tijdens de dagen. Je gaat met meer focus en energie naar huis en voelt je lichter dan dat je binnenkwam.

Wie ben ik en waarom deze jaargroep?

Op mijn 22e werd ik voor het eerst leidinggevende in een zorgorganisatie en dit heb ik een flink aantal jaren gedaan. De onderstroom, datgene wat niet gezegd wordt maar wel degelijk meespeelt heeft me gegrepen. Pas toen ik in aanraking kwam met systemisch werken kreeg ik handvatten om daarmee te werken. En daarmee werd mijn werk lichter en makkelijker.

Ik heb diverse systemische opleidingen gedaan waaronder de internationale masteropleiding organisatieopstellingen en systemisch werk. Mijn kracht is dat ik theorie aan de praktijk weet te koppelen waardoor je dit ook direct praktisch kunt toepassen.

Inmiddels werk ik al bijna 10 jaar systemisch en heb ik al vele vrouwen geholpen om met minder hard werken meer resultaat te boeken. In de praktijk werk ik veel met oudste dochters en ben ik een ervaren procesbegeleider in groepen.

Ik wilde een andere stap zetten in mijn werk en ik merkte dat iets me tegenhield waar ik geen grip op kreeg. In het begin was ik streng voor mezelf: ik vond dat ik niet genoeg stappen zette. Achteraf gezien begrijp ik het: ik had eerst innerlijk werk te doen. Niet alleen gericht op werk maar op mijn hele leven. 

Nu weet ik dat ik die stappen wel zette maar dat ze nog niet zichtbaar waren in de buitenwereld voor anderen. Aike’s manier van werken is holistisch en ze voelt haarfijn aan wat er onbewust speelt. Welke behoeftes heb je nu eigenlijk echt? Wat blokkeert je nu nog? 

Samen krijg je dat ook echt boven tafel waardoor je andere keuzes kunt maken. De jaargroep heeft me meer opgeleverd dan ik vooraf had gedacht. Ik ervaar veel meer regie en eigen leiderschap over de keuzes die ik in mijn eigen leven en werk maak. Door de groep voelde ik me minder alleen en gesteund.