Premium jaargroep bezield leiderschap vanuit systemisch perspectief

Voor wie is deze premium jaargroep?

De premium jaargroep Bezield leiderschap vanuit systemisch perspectief is voor oudste dochters op leiderschapsposities in de top van (familie)bedrijven en organisaties of die ervaren ondernemers zijn. De jaargroep past bij je als je voelt dat er meer in je zit dan er nu uitkomt en tegelijkertijd merkt dat je de handrem er nog op houdt.

Ben je leider of ervaren ondernemer, dan draag je veel verantwoordelijkheid. Dat kun je ook goed. Merk je tegelijkertijd dat je grotere ambities hebt dan gemiddeld en de mensen in je directe omgeving je niet helemaal lijken te begrijpen? Dan is de kans groot dat je je regelmatig alleen voelt en op zoek bent naar verbinding met gelijkgestemde leiders. Want je wil graag samen leren en ontwikkelen, van en met elkaar. Je voelt een verlangen om meer maatschappelijke impact te maken en je tegelijkertijd wil je je innerlijk vrijer voelen dan je nu doet. Maar hoe bereik je dat?

Als je benieuwd bent naar het antwoord op die vraag, niet terugdeinst voor zelfonderzoek en diepgaande reflectie en openstaat voor nieuwe perspectieven, dan is deze premium jaargroep mogelijk waardevol voor jou.

Wat levert dit premium programma je op? 

R

Je ontwikkelt je persoonlijk leiderschap, zodat je ook anderen kunt leiden. Je speelt jezelf vrij voor die dingen die jij goed kunt en waar je echt verschil maakt.

R

Je leert werken met de onderstroom waardoor je de daadwerkelijke oorzaak van problemen kunt aanpakken in plaats van pleisters plakt voor het bloeden. Daardoor werk je met minder moeite en boek je meer resultaat en winst.

R

Je vergroot je ondernemersvaardigheden, zodat je ideale klanten en samenwerkingspartners aantrekt, je marketing gaat doen op een manier die bij je past, je het meest waardevolle aanbod hebt voor je klanten en dit weet te verkopen op een manier die integer voelt.

R

Je ervaart meer verbinding met jezelf en de mensen om je heen en levert niet langer in op je gezondheid en tijd voor jezelf.

R

Je ervaart meer winst op alle gebieden in je leven en werk en voelt je vrijer.

R

Je hoeft het niet langer alleen te doen, maar leert, ontwikkelt en maakt plezier samen met gelijkgestemden en je krijgt toegang tot een waardevol netwerk.

Oudste dochter<br />
Een leider is iemand potentieel ziet en ontwikkelt

Herken je je in deze punten?

R

Je bent oudste dochter en vindt reflectie, leren en ontwikkeling belangrijk maar laat je regelmatig leiden door de waan van de dag.

R
In je werk ben je vooral gericht op het faciliteren van anderen en je snakt naar ruimte waarin het ook om jou en jouw leiderschap gaat.
R
Je bent geboeid door systemisch werk en wilt leren hoe je die principes strategisch en praktisch in kan zetten in je werk.
R
Je hebt behoefte aan contact met gelijkgestemde vrouwen om je in een veilige setting te kunnen ontwikkelen en te leren met en van elkaar.
R
Je voelt vaak dat de onderstroom meespeelt en wilt graag leren hoe je daarmee werkt.
R
Je wilt authentiek leidinggeven aan jezelf, aan je team en je werk en vanuit meer ontspanning en helderheid leven en werken.
R
Je wilt vanuit je hart werken in plaats van hard werken: je lichter en vrijer voelen, maar wel resultaten bereiken.
R

Je bent goed in je vak en wilt groeien in je ondernemerschap maar dan wel op een manier die bij jou past. 

Dan is deze premium jaargroep voor jou!

Ik kwam bij Aike met het verlangen om mijn bedrijf te laten groeien, een bedrijf op te bouwen dat bij me past. Ik was altijd heel hard aan het werk en ervoer weinig ruimte voor mezelf. 

Van tevoren had ik helemaal geen twijfels over deelname aan het jaarprogramma en dat was ook nergens voor nodig. Mijn leven is totaal veranderd. Ik ben veel relaxter worden en werk veel meer op een manier die bij mij past. Ik ben ook veel milder naar mijzelf geworden. Naar de buitenwereld lukt het me om veel beter te begrenzen en aan te geven wat ik wel en niet doe. Juist door die veranderingen van binnenuit, kan ik nu mijn bedrijf laten groeien. 

De deelnemers aan het jaarprogramma zijn fantastische mensen, die ook nog eens inspirerend voor me zijn. Naast Aike kreeg ik er in een keer nog een groep mensen bij die met soortgelijke ontwikkelingen bezig zijn en me steunden. Dat is rijkdom. 

Aike zelf is professioneel, liefdevol en in staat om je te helpen groeien als mens. Ze kent de wereld van maatschappelijke organisaties en overheden en snapt jouw context. Vraagstukken worden met de manier waarop Aike werkt heel snel helder waardoor de oplossing zichtbaar wordt en je de verandering die je graag wilt voor elkaar krijgt. 

Tegen iemand met hetzelfde verlangen als ik zou ik zeggen: vandaag Aike bellen. 😉

Marielle de Groot

www.marielledegroot.nl

Voel je “Ja, dit is voor mij?” Neem dan contact met me op!

Klik op bovenstaande knop en mail me, dan maken we een afspraak waarin we elkaar beter leren kennen en we je (ontwikkelings)vraag onderzoeken. Dat doe ik om er zeker van te zijn dat de premium jaargroep bij je past én om te zorgen dat de deelnemers gelijkgestemd zijn. Het programma wordt namelijk op maat gemaakt voor de groep en sluit aan bij jouw werkpraktijk zodat je de dingen die je leert in de jaargroep ook direct kunt toepassen. De groep is zo ingericht dat er voldoende persoonlijke aandacht is voor iedereen en je het maximale resultaat uit de jaargroep kunt halen.

Heb je nog vragen, bespreken we die ook tijdens ons gesprek. Mail me op info@aikeborghuis.nl, dan maken we een afspraak.

Wat een jaar. De kennismaking met opstellingen heeft veel indruk op mij gemaakt. Het heeft me veel gegeven aan rust en verbinding. Dank je wel Aike, voor jouw zorgvuldige en liefdevolle begeleiding. Je doet dit met veel aandacht en warmte. Ik vind je geweldig in je werk, maar ook echt leuk om mee te sparren. Je hebt veel vrouwen veel te bieden.
Jenny Lenting

www.sterkeronline.nl

Door de verbondenheid in de groep heb ik het gevoel dat ik er niet langer alleen voor sta. Ik kan open en eerlijk kan neerleggen wat mijn ambities zijn en waar ik tegenaan loop in de praktijk. In mijn werk maar ook daarbuiten. De situaties uit mijn eigen werk en leven in combinatie met de theorie vanuit systemisch perspectief zijn heel waardevol. Nieuwe inzichten en een ander perspectief op de situatie waar ik eerst nog middenin zat. Verhelderend en direct toepasbaar in mijn werk. We hebben ook heerlijk gelachen samen. Ik voel me minder eenzaam.

Wat gaan we doen?

In de premium jaargroep gaan we in een groep met ervaren, gelijkgestemde vrouwelijke leiders vanuit verschillende organisaties een persoonlijke en professionele leiderschapsreis met elkaar aan. Al deze vrouwen zijn oudste dochters en zijn gewend veel verantwoordelijkheid te dragen. Daardoor heb je aan een half woord genoeg.

Je neemt één dag per maand afstand van de dagelijkse werkpraktijk. Tijdens deze dag is er tijd, ruimte en aandacht voor jou om van een afstand naar je leven en werk te kijken. Dat helpt je om weer helder te zien wat er echt belangrijk is en om vanuit rust focus aan te brengen.

Je hoeft het een jaar lang niet alleen te doen en hoeft ook de kar even niet te trekken. In plaats daarvan is er ruimte voor jou om op te laden en verbinding te voelen, gecombineerd met inhoud, plezier en lekker eten en drinken.

Tijdens dit jaar krijg je een stevige en gedegen systemische basis. Het systemisch kijken levert je op dat je niet alleen werkt met wat boven water zichtbaar is in gedrag, maar vooral leert werken met dat wat er in de onderstroom speelt. Dat wat je wel aanvoelt maar waar je nog niet de vinger op kunt leggen. Het voordeel daarvan is dat je de oorzaak van steeds terugkerende knelpunten kunt aanpakken in plaats van symptomen blijft bestrijden. Daardoor ga je met minder moeite meer resultaten boeken en bespaar je tijd, energie en geld.

Ik weet dat je al druk bent. En toch wil ik je uitnodigen voor deze reis. Want als jij je eigen leven geen vorm geeft, dan doet iemand anders dat. Als jij je agenda niet vult met dingen die jij belangrijk vindt, dan vullen andere mensen jouw agenda met dingen die zij belangrijk vinden.

Past dit bij mij?

De premium jaargroep Bezield leiderschap is een exclusief leiderschapstraject waarbij ik je coach en je deel uitmaakt van een kleine groep leiders die maatschappelijke impact willen maken. Mijn coaching is geschikt voor jou als je oudste dochter bent en je voelt dat je eraan toe bent om focus aan te brengen in wat jij belangrijk vindt. Je gaat niet harder, maar slimmer en meer ontspannen werken.

De kracht en wijsheid van de groep is enorm. Je leert van en met elkaar en hebt de support van een groep gelijkgestemde vrouwen. De groep staat achter je en steunt je als je dappere stappen zet. We zien elkaar maandelijks tijdens een livedag, in totaal 10 keer. Op de livedagen gaan we op maat aan de slag met thema’s uit jullie leven en werkpraktijk. Daardoor is dat wat je leert direct toepasbaar. In 2024 start er weer een jaargroep.

Naast de livedagen zijn er ‘Wijsheid van de groep’ coachsessies, gericht op leiderschaps- en ondernemerschapsontwikkeling in jouw werkpraktijk.

Je krijgt daarnaast als onderdeel van de jaargroep toegang tot mijn online academie met theoretische achtergronden en praktische handvatten over (persoonlijk) leiderschap vanuit systemisch perspectief.  Je leert ondernemersvaardigheden en slimme strategieën die passen bij en werken voor jou.
De academie is zo opgebouwd dat je eruit kan halen wat op dat moment voor jou actueel is en je in zo min mogelijk tijd zoveel mogelijk resultaat boekt. Je snap hoe kostbaar je tijd is.

Deze jaargroep is voor jou als je wilt groeien in je leiderschap, met minder moeite meer maatschappelijke impact wilt maken, je vrijer wilt voelen, meer wilt verdienen en wilt leren met een groep gelijkgestemde leiders. Als je niet terugdeinst voor zelfonderzoek en diepgaande reflectie, openstaat voor nieuwe perspectieven en feedback en HBO of WO werk- en denkniveau hebt, dan is deze premium jaargroep waardevol voor jou. Je bent welkom.

Voordat ik deelnam aan de jaargroep was ik geneigd om me kleiner te maken dan de ander. Ik sta nu gewoon op mijn eigen plek. Ik laat mezelf meer zien, de rem is eraf. En als het toch gebeurt, herken ik het sneller en neem ik (opnieuw) mijn positie in. Ook in mijn werk gebeurde dit regelmatig. Vanuit mijn eigen plek lukt het beter om uit te zoomen, te zien wat er gebeurt en te reageren vanuit een volwassen positie. Dit helpt mij ook om stappen te zetten in het netwerk buiten de organisatie; mijn functies vroegen vooral om een blik op de organisatie, dit kantelt nu naar de blik ook naar buiten. Mijn belemmerende overtuiging dat ik niet goed ben in “netwerken”, heb ik onderzocht en losgelaten. Ik beweeg me vrijer en begin er zelfs lol in te krijgen 😉 En ik begin de resultaten te zien.

Als iets stroperig loopt duw ik niet meer door maar zoom ik uit. Dan is er vaak wat anders aan de hand. Eerder dacht ik dat alles wat ik voelde bij mij hoorde. Ik weet nu dat het ook een symptoom kan zijn uit het systeem. Ik kan dit nu scheiden en dat scheelt heel veel energie. Ook ontdekte ik mijn vrouwenlijn: daar mag ik meer op leunen.

Door me bewuster te zijn van je plek als ouder en als kind kan ik luchtiger en makkelijker positie nemen. In de jaargroep kwam de rol en positie van de vrouw in onze samenleving regelmatig aan bod. Hierdoor kijk ik anders naar mijn eigen positie, maar ook naar die van onze zoon en dochter. Dat vooral zij zich niet onnodig klein maken en de kansen krijgen die ze verdienen.

Ik ben door de jaargroep veel zachter geworden voor mijn lijf in plaats van denken over wat ik allemaal moet doen. Bewustwording van wat je lijf je vertelt. Een concreet voorbeeld is dat ik me nu regelmatig een massage gun, heerlijk!

Ik ben ook anders gaan kijken naar mijn familie. Als je het eenmaal ziet, kun je het niet meer niet zien. Ik kan nu regelmatig andere perspectieven laten zien: hoe zou het zijn als je in zijn/haar schoenen zou staan. Ik ben milder geworden.

Aike biedt een stevige basis voor alle inbreng in de jaargroep, door kennis in te brengen tijdens de dagen en door inspirerende boeken aan te bieden (elke keer een kadootje!), opstellingen integer en met aandacht te begeleiden, door te vragen om tot de kern te komen, eerlijk en open te zijn over haar eigen issues zonder hierin te overheersen… een vakvrouw met een missie en gewoon een heerlijk mens.

De jaargroep was buiten mijn comfortzone: met vrouwen, het systemisch werk en het deed een beroep op een andere kant van mij dan die ik kende. Verwacht geen zweverig verhaal of een klef groepje vrouwen dat lief en gezellig doet om elkaar te sparen. Open, bereid om te luisteren en te leren, te bewegen en andere perspectieven te onderzoeken, jezelf uitdagen en het pijnpunt (hebben we allemaal, geloof me) opzoeken. Met respect voor elkaar, elkaar echt leren kennen en geweldig veel humor! Ik ben heel blij dat ik ben ingestapt.

Wendy Bronsvoort

Ik had geen concrete vraag toen ik bij Aike kwam; wel een behoefte om op een dieper niveau weer met mezelf aan de slag te gaan. Meer te aarden en minder in mijn hoofd te zitten. Meer mezelf te zijn en te laten zien. Omdat ik dat laatste vooral terugzag in mijn werk vond ik het fijn om het jaarprogramma over vrouwelijk leiderschap vertaald naar werk te volgen. Daarnaast weet ik dat het veel toevoegt om samen met anderen te zijn als je aan dit soort dingen werkt en dus sprak de jaargroep me ook aan.

Voor het starten met de jaargroep had ik geen twijfels. Wel is het altijd spannend om anderen écht toe te laten en daar te beginnen in zo’n groep met jezelf kwetsbaar op te stellen.

Het jaarprogramma Bezield vrouwelijk leiderschap werkt. De anderen gaven en namen en ikzelf ook. Dat is dubbel effect. Mooi ook dat het vrouwen zijn, omdat we ons als vrouwen in deze tijd te weinig met elkaar verbinden. Het was bijzonder om te zien dat je geen vriendinnen hoeft te zijn of te worden, maar toch zoveel kan delen en er zoveel herkenning is en onderlinge warmte.

Mijn deelname aan het jaarprogramma heeft me geholpen in het afscheid nemen van mijn werk en het daarin meer op mijn intuïtie vertrouwen. Ik ben bewuster van het feit dat het gevoel van energie hebben (of juist niet) vaak samenhangt met of je kunt werken volgens je kernwaarden. Verder heb ik ervaren dat er hulp is bij besluiten nemen en dat ik die hulp mag vragen. Nu weet ik dat er altijd een weg is.

Daarnaast heb ik ervaren dat fysieke oefeningen je snel kunnen helpen bij terugvinden van basisveiligheid en helpen bij het omgaan met zorgen of angsten. Het herhalen van zaken die ik tegen mezelf moet blijven zeggen (bijvoorbeeld  dat het lichter mag en kan) hielp. Ook heeft het jaarprogramma me inzicht gebracht in familiesystemen, mijn eigen plek innemen en hoe dit werkt in organisaties.

Aike is een integer iemand die dat ook zichtbaar maakt in haar werk. Die niet op de vóórgrond treedt maar wel duidelijk aanwezig is waar dat nodig is. Die zorgvuldig, respectvol en intuïtief met mensen omgaat. Die veel aandacht besteedt aan voorbereiding van bijeenkomsten maar ook als het zich aandient kan afwijken van een programma. Die een sfeer kan scheppen waarin je je welkom voelt en waarin niets te gek of te min of te moeilijk is. Die zelf ook groeit samen met degenen aan wie ze groei doorgeeft.

Tegen iemand met dezelfde behoeften als ik had zou ik daarom ook zeggen: je kan bij Aike en in het jaarprogramma met alle vragen verder. Juist omdat het meeste wat je ervaart menselijk en herkenbaar is. Als je je maar open wilt stellen.

Coryne Noordhoek

Veelgestelde vragen

Onzichtbaar
Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.
Waarom een groep met alleen maar vrouwen?
Ik geloof dat de wereld gebaat is bij gelijkwaardigheid tussen mensen. Daarin hebben vrouwen individueel en als groep nog stappen te zetten. Samen is dat makkelijker dan alleen. Die plek wil ik bieden aan jou.
Het is toch geen theekransje of therapie-groep?
De vrouwen met wie ik werk hebben hun sporen al wel verdiend. Anders zouden ze niet werken op de plek waar ze werken of een succesvol eigen (familie)bedrijf runnen.

Ja, we gaan de diepte in met elkaar. En nee, het is geen therapie. Het is een gelijkwaardige samenwerking met gelijkstemde vrouwen die willen leren, groeien en ontwikkelen.

Waarom een groep speciaal gericht op oudste dochters?
Oudste dochters beschikken van nature over leiderschapskwaliteiten. Ze dragen veel verantwoordelijkheid en kunnen dat ook goed. Veel succesvolle leiders en ondernemers hebben met elkaar gemeen dat ze oudste dochter zijn (de eerstgeboren dochter in het gezin). Ze zijn gericht op het versterken van het geheel, slim en resultaatgericht. Omdat ze elkaar zo goed begrijpen hebben ze aan een half woord genoeg en kunnen we snel de diepte in met elkaar.
Waarom is bezield leiderschap voor vrouwen zo belangrijk?
Alles wat leeft is bezield. Jij dus ook. Als jij leidt vanuit je waarden en bezieling dan gaan anderen je als vanzelf volgen. Ik geloof erin dat je anderen pas kunt leiden als je eerst jezelf leidt.
Waarom is systemisch werk zo’n groot onderdeel van de premium jaargroep?

De plek die je als oudste dochter hebt ingenomen in het gezin waarin je bent geboren heeft nog steeds invloed op hoe je de dingen vandaag de dag doet. Je daar bewust van zijn maakt het verschil tussen je resultaten bereiken op wilskracht en doorzettingsvermogen of meer meestromen met het leven en tegelijkertijd wel resultaten bereiken.

Door systemisch leren kijken en werken krijg je zicht op wat er in de onderstroom voelbaar is maar je nu misschien nog geen woorden aan kunt geven of mee kunt werken. Dat leer je in dit jaar. Waardoor je de oorzaak van problemen aan kunt pakken in plaats van bezig blijft met symptoombestrijding. Dat bespaard tijd en energie.

Zo’n groep oudste dochters bij elkaar wordt dat niet veel te serieus?
Veel oudste dochters zijn best een beetje serieus. Mijn ervaring is dat er volop gelachen wordt met elkaar en dat er zeker ruimte is voor ontspanning en lichtheid tijdens de dagen. Je gaat met meer focus en energie naar huis en voelt je lichter dan dat je binnenkwam.
Door de jaargroep heb ik systemen leren doorzien en weet ik dat ik zelf een systeem ben en deel uitmaak van een groter geheel. Ik heb los kunnen komen uit het systeem waarin ik werkzaam ben en doorzie de wetmatigheden nu. Wat er gebeurt is niet persoonlijk. Ik heb ontdekt hoeveel kracht vrouwen hebben en heb de moed om me niet langer klein te maken maar stap in de ambitie. Er is veel meer ruimte om mijn leven te creëren.

Nu ik als hulpverlener niet meer getrianguleerd ben durf ik het risico te nemen om in het ondernemerschap te stappen. Ik weet nu dat ik 80% met mijn aandacht bij mezelf mag zijn en 20% bij de ander. Dat geeft veel ruimte. Ik heb leren ontvangen en heb ontdekt dat je geeft als je ontvangt.

Doordat ik weet hoe systemen werken herken ik wanneer mijn dochter opstijgt en kan ik haar erkennen en liefdevol maar duidelijk begrenzen. Toen ik ziek was en aan het worstelen was kon ik laten zien aan mijn dochter dat het niet goed met me ging. Maar ook dat het mijn probleem is en dat ik het kan dragen. Dat dit soms gebeurt in een mensenleven. Daarbij ben ik ook helder ben geweest over dat ze niet voor mij hoeft te zorgen. Ik leef mijn dochter voor hoe het is om vrouw te zijn. Ook in mijn relatie ben ik meer vrouw geworden en kan ik meer ontvangen en dat heeft onze relatie verdiept.

Ik verstop me niet meer. Ik ben.

Christine Huntjens

Aike Borghuis

Over Aike

 Aike Borghuis is een oudste dochter en kent de oudste dochter dynamiek door en door. Ze is expert in het werken met oudste dochters op leiderschapsposities vanuit systemisch perspectief. 

Daarnaast is Aike bestsellerauteur van het nummer 1 managementboek ‘Het verborgen leiderschap van oudste dochters’ wat het best verkochte managementboek van 2023 is.

Aike is een ervaren ondernemer en heeft al jarenlang een succesvol bedrijf doordat ze stevig investeert in leiderschaps- en ondernemerscoaching. De lessen die ze leert, deelt ze met de oudste dochters met wie ze werkt. Op die manier helpt Aike oudste dochters op leiderschapsposities om bezield te leven en te werken zodat ze zich vrijer voelen en meer winst en impact maken op alle gebieden van hun leven, zonder harder te werken.

De kracht van Aike is dat ze de theorie aan de praktijk weet te koppelen waardoor je dat wat je van haar leert ook direct praktisch kunt toepassen en snel resultaat boekt. 

Aike is getrouwd met Peter en samen zijn zij de ouders van twee tienerdochters. In de weekenden gaan ze graag kamperen met hun oldtimer brandweerbus. Aike is daarnaast met regelmaat in de sportschool en de sauna te vinden en schrijft, leest en haakt graag.

Ik wilde een andere stap zetten in mijn werk en ik merkte dat iets me tegenhield waar ik geen grip op kreeg. In het begin was ik streng voor mezelf: ik vond dat ik niet genoeg stappen zette. Achteraf gezien begrijp ik het: ik had eerst innerlijk werk te doen. Niet alleen gericht op werk maar op mijn hele leven. 

Nu weet ik dat ik die stappen wel zette maar dat ze nog niet zichtbaar waren in de buitenwereld voor anderen. Aike’s manier van werken is holistisch en ze voelt haarfijn aan wat er onbewust speelt. Welke behoeftes heb je nu eigenlijk echt? Wat blokkeert je nu nog? 

Samen krijg je dat ook echt boven tafel waardoor je andere keuzes kunt maken. De jaargroep heeft me meer opgeleverd dan ik vooraf had gedacht. Ik ervaar veel meer regie en eigen leiderschap over de keuzes die ik in mijn eigen leven en werk maak. Door de groep voelde ik me minder alleen en gesteund.

Als ondernemer ben je in de lead. Het voordeel is dat je vrij bent om je eigen keuzes te maken en om je eigen koers te varen. Het nadeel is wel dat het alleen kan voelen en dat je het sparren, je inspiratie en je voeding wel zelf moet organiseren. Als jij het niet organiseert gebeurt het niet. Daarom is zo’n jaargroep heel waardevol. Je trekt een jaar op met gelijkstemde vrouwen en kan samen verder groeien en ontwikkelen. Je hebt een plek waar je op kan laden en waar er ook voor jou gezorgd wordt met lekker eten, drinken en oprechte aandacht. Het systemisch werk is echt een aanvulling op mijn gereedschapskist. Een onverwachts bijkomend effect is dat het me zelfs een samenwerking heeft opgeleverd.

Oudste dochter potentie leiderschap

Voel je “Ja, dit is voor mij?” Neem dan contact met me op!

Voel je dat er meer in je zit dan er nu uitkomt en bent je toe aan je volgende stap? Ontdek hoe ik je in de premium jaargroep Bezield leiderschap kan helpen bezield te leven en te werken, waardoor je de zingeving ervaart waar je zo naar verlangt.

Je bent welkom.

Hartelijke groet,

Aike Borghuis

Je moet het zelf doen, je hoeft het niet alleen te doen