Ben jij dit?

Wanneer ben je een oudste dochter?

Je bent een oudste dochter als je de eerstgeboren dochter bent in het gezin. Dus ook als je een oudere broer(s) hebt of enigs kind bent, ook dan ben je een oudste dochter.

Het kan ook zijn dat je geen oudste dochter bent, maar je wel herkent in wat ik beschrijf. Weet dan dat je ook van harte welkom bent.

Dit zijn de oudste dochters met wie ik werk

R

Je bent een ondernemende professional en goed in je vak. Je werkt vaak op sleutelposities in organisaties als manager, bestuurder of adviseur. Of je bent ondernemer. Je wilt met je werk van betekenis zijn.

R

Je bent daadkrachtig en hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Je springt in gaten die vallen of dreigen te vallen. Niet alleen op je werk, maar ook thuis richting je partner, kinderen, familie en vrienden. Als jij er bent wordt alles wel geregeld.

R

Je bent zorgzaam voor de mensen om je heen. Goed voor jezelf zorgen heb je nooit echt geleerd en verdwijnt als eerste uit je agenda als je druk bent. Je zit veel in je hoofd en de lat ligt hoog voor jezelf. Je lichaam geeft al een tijdje signalen dat het wel een tandje minder mag. 

R

Je wil van betekenis zijn en je houdt van diepgang. Het moet wel ergens over gaan.  Anders loop je erop leeg.  Je bent van de grote lijnen. Tegelijkertijd hou je van lekker praktisch en ben je resultaatgericht. 

R

 Je bent bereid om te investeren in je eigen ontwikkeling in tijd, geld en energie.

R

Je bent nieuwsgierig, creatief en hebt een brede interesse en persoonlijke ontwikkeling en groei is belangrijk voor je.  

R

Als je eerlijk bent voelt bij vlagen alles als moeten en voel je je soms best alleen. Je verlangt naar verbinding en (innerlijke) rust: meer lichtheid en je vrijer voelen.

Als ik ergens voor ga doe ik dat voor meer dan 100%. Ik maak graag het onmogelijke mogelijk. Maar dat gaat als je niet uitkijkt ten kostte van jezelf. Ik had behoefte aan een coachprogramma, waarbij ik dichter bij mijzelf kon komen. Mijn gevoel, mijn drijfveren, waarom ik de dingen doe die ik doe. En hoe het ook anders kan.

En vooral geen coachingsprogramma waarbij ik heerlijk in mijn hoofd moet gaan om vervolgens weer gewoon in de waan van de dag de dingen te doen zoals ik ze altijd doe.

De gesprekken gecombineerd met de opstellingen hebben mij inzicht gegeven in verschillende perspectieven van een situatie waarin ik was vastgelopen. Hoe ik mijzelf voelde, hoe anderen in die situatie zich voelden en mij ervaarden. En wat er gebeurde als ik me daarin ging bewegen. Dit gaf enorm veel inzicht om stappen vooruit te zetten, waarbij ik mijzelf niet wegcijferde. Sterker nog, juist veel krachtiger en zelfbewuster tevoorschijn kwam.

Het traject heeft mij enorm geholpen dichter bij mijzelf te komen. Meer vanuit mijn gevoel te mogen acteren. Te luisteren naar mijzelf. En mijzelf meer te waarderen in plaats van te bekritiseren wat er allemaal anders en beter kan. En niet te vergeten, de typische verantwoordelijkheden en effecten van de oudste dochter zijn, te zien en begrijpen.

Aike is eerlijk, zorgzaam, gedreven en wil graag haar kennis en ervaring delen om anderen verder te brengen. Vanuit haar kracht van het doen van opstellingen blijft ze vernieuwende vormen vinden om zoveel mogelijk mensen verder te helpen. 

Als je echt resultaat wilt, ga dan niet naar een cursus waar je de zoveelste mooie theorieën krijgt en je uiteindelijk niet weet hoe dat toe te passen in de praktijk. Maar investeer in dichter bij jezelf te komen. Stappen te zetten vanuit je goede gevoel, je innerlijke drijfveren. Je eigen kracht te voelen.

Mireille Kinket

Dit zijn de vragen die mijn klanten hebben

Als je jezelf herkent in de omschrijving van mijn ideale klanten dan herken je waarschijnlijk ook onderstaande vragen:

=

Je werk is belangrijk voor je omdat je daarmee betekenis geeft aan je eigen leven en dat van een ander. Je draagt veel verantwoordelijkheid en dat kun je ook goed. Maar als je heel eerlijk bent werk je te hard en heb je onvoldoende tijd en energie voor de dingen die je ook belangrijk vindt. Maar hoe doorbreek je dat patroon?

=

Je vindt reflectie, leren en ontwikkeling belangrijk maar laat je regelmatig leiden door je agenda en de waan van de dag waardoor je niet toekomt aan de dingen die op langere termijn het verschil maken en dat frustreert. Dat moet toch anders kunnen, maar hoe dan? 

=

In je werk ben je vooral gericht op het faciliteren van anderen. Dat voelt soms best alleen. Je snakt naar tijd en ruimte waarin je kunt sparren over jou, je werk en je leven zodat je weer stappen kunt zetten die goed zijn voor jou. 

=

Je bent resultaatgericht en voelt dat er iets speelt in de onderstroom en je krijgt de vinger er niet achter wat dat is. Je weet dat resultaten bereiken ook makkelijker moet kunnen en daar kun je wel handvatten voor gebruiken.

=

Je wil de regie terugnemen over je leven en werk. Een heldere focus en meer tijd en energie voor de dingen die je ook blij maken en waar je nu niet aan toekomt.

=

Je wilt naast je werk met oprechte aandacht bij de mensen zijn bij wie je het meeste houdt.

=

Je wilt met je hart werken in plaats van hard werken: je vrijer voelen én van betekenis zijn en resultaten bereiken.

De eerste stap: Een persoonlijk adviesgesprek

Herken je jezelf in de omschrijving op deze pagina? En zijn het herkenbare vragen? Neem dan hier contact met me op voor een persoonlijk adviesgesprek. Dat is vaak de eerste stap. Want geen oudste dochter is hetzelfde.

In dat gesprek gaan we samen onderzoeken waar je nu staat en waar je graag naartoe wilt. En ik leg je uit hoe het komt en waarom het logisch is dat het je nu nog niet is gelukt om zelf die stappen te zetten.

Als ik denk dat ik je kan helpen zal ik je ook vertellen hoe.

Wil je eerst meer over mij weten? Bekijk dan de pagina ‘Over Aike’. En natuurlijk kun je ook altijd contact met me opnemen. Bel of App gewoon naar 06-44562155 of stuur een email naar info@aikeborghuis.nl.