Ben jij dit?

Wanneer ben je een oudste dochter?

Je bent een oudste dochter als je de eerstgeboren dochter bent in het gezin. Dus ook als je een oudere broer(s) hebt of enigs kind bent, ook dan ben je een oudste dochter.

Het kan ook zijn dat je geen oudste dochter bent, maar je wel herkent in wat ik beschrijf. Weet dan dat je ook van harte welkom bent.

Dit zijn de oudste dochters met wie ik werk

R

Je bent een ondernemende professional en goed in je vak. Je werkt vaak op sleutelposities in organisaties als manager, bestuurder of adviseur. Of je bent ondernemer. Je wilt met je werk van betekenis zijn.

R

Je bent daadkrachtig en hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Je springt in gaten die vallen of dreigen te vallen. Niet alleen op je werk, maar ook thuis richting je partner, kinderen, familie en vrienden. Als jij er bent wordt alles wel geregeld.

R

Je bent zorgzaam voor de mensen om je heen. Goed voor jezelf zorgen heb je nooit echt geleerd en verdwijnt als eerste uit je agenda als je druk bent. Je zit veel in je hoofd en de lat ligt hoog voor jezelf. Je lichaam geeft al een tijdje signalen dat het wel een tandje minder mag. 

R

Je wil van betekenis zijn en je houdt van diepgang. Het moet wel ergens over gaan.  Anders loop je erop leeg.  Je bent van de grote lijnen. Tegelijkertijd hou je van lekker praktisch en ben je resultaatgericht. 

R

 Je bent bereid om te investeren in je eigen ontwikkeling in tijd, geld en energie.

R

Je bent nieuwsgierig, creatief en hebt een brede interesse en persoonlijke ontwikkeling en groei is belangrijk voor je.  

R

Als je eerlijk bent voelt bij vlagen alles als moeten en voel je je soms best alleen. Je verlangt naar verbinding en (innerlijke) rust: meer lichtheid en je vrijer voelen.

Als ik ergens voor ga doe ik dat voor meer dan 100%. Ik maak graag het onmogelijke mogelijk. Maar dat gaat als je niet uitkijkt ten kostte van jezelf. Ik had behoefte aan een coachprogramma, waarbij ik dichter bij mijzelf kon komen. Mijn gevoel, mijn drijfveren, waarom ik de dingen doe die ik doe. En hoe het ook anders kan.

En vooral geen coachingsprogramma waarbij ik heerlijk in mijn hoofd moet gaan om vervolgens weer gewoon in de waan van de dag de dingen te doen zoals ik ze altijd doe.

De gesprekken gecombineerd met de opstellingen hebben mij inzicht gegeven in verschillende perspectieven van een situatie waarin ik was vastgelopen. Hoe ik mijzelf voelde, hoe anderen in die situatie zich voelden en mij ervaarden. En wat er gebeurde als ik me daarin ging bewegen. Dit gaf enorm veel inzicht om stappen vooruit te zetten, waarbij ik mijzelf niet wegcijferde. Sterker nog, juist veel krachtiger en zelfbewuster tevoorschijn kwam.

Het traject heeft mij enorm geholpen dichter bij mijzelf te komen. Meer vanuit mijn gevoel te mogen acteren. Te luisteren naar mijzelf. En mijzelf meer te waarderen in plaats van te bekritiseren wat er allemaal anders en beter kan. En niet te vergeten, de typische verantwoordelijkheden en effecten van de oudste dochter zijn, te zien en begrijpen.

Aike is eerlijk, zorgzaam, gedreven en wil graag haar kennis en ervaring delen om anderen verder te brengen. Vanuit haar kracht van het doen van opstellingen blijft ze vernieuwende vormen vinden om zoveel mogelijk mensen verder te helpen. 

Als je echt resultaat wilt, ga dan niet naar een cursus waar je de zoveelste mooie theorieën krijgt en je uiteindelijk niet weet hoe dat toe te passen in de praktijk. Maar investeer in dichter bij jezelf te komen. Stappen te zetten vanuit je goede gevoel, je innerlijke drijfveren. Je eigen kracht te voelen.

Mireille Kinket

Dit zijn de vragen die mijn klanten hebben

Als je jezelf herkent in de omschrijving van mijn ideale klanten dan herken je waarschijnlijk ook onderstaande vragen:

=

Hoe krijg ik weer het gevoel dat ik leef in plaats van overleef?

=

Hoe zorg ik ervoor dat ik weet wat ik wél wil in plaats van dat ik weet wat ik niet meer wil?

=

Hoe stop ik met het steeds maar weer aanpassen aan de verwachtingen van anderen, maar maak ik keuzes waarin ik trouw ben aan mijzelf?

=

Hoe zorg ik ervoor dat ik niet langer alle gaten dichtloopt die vallen of dreigen te vallen maar tijd en energie overhoudt voor de dingen die mij blij maken?

=

Hoe kan ik beter omgaan met het gevoel dat ik steeds tekortschiet thuis of op mijn werk en daarin vanuit vertrouwen keuzes in maak?

=

Hoe zorg ik dat ik me niet langer gespannen en opgejaagd voel maar weer met aandacht bij de mensen ben van wie ik het meeste houd?

=

Wat kan ik doen om me vrijer en blijer te voelen, van betekenis te zijn en het gevoel te hebben dat ik leef?

De eerste stap: Een persoonlijk adviesgesprek

Herken je jezelf in de omschrijving op deze pagina? En zijn het herkenbare vragen? Neem dan hier contact met me op voor een persoonlijk adviesgesprek. Dat is vaak de eerste stap. Want geen oudste dochter is hetzelfde.

In dat gesprek gaan we samen onderzoeken waar je nu staat en waar je graag naartoe wilt. En ik leg je uit hoe het komt en waarom het logisch is dat het je nu nog niet is gelukt om zelf die stappen te zetten.

Als ik denk dat ik je kan helpen zal ik je ook vertellen hoe.

Wil je eerst meer over mij weten? Bekijk dan de pagina ‘Over Aike’. En natuurlijk kun je ook altijd contact met me opnemen. Bel of App gewoon naar 06-44562155 of stuur een email naar info@aikeborghuis.nl.