‘Ik houd mijn publiek graag met een humor een eerlijke spiegel voor’

Mijn naam is Aike Borghuis. Ik ben auteur, ervaren spreker en leiderschapscoach voor oudste dochters vanuit het systemisch perspectief. Ik verzorg presentaties en workshops waarin ik je bewust maak van het verborgen leiderschap van oudste dochters. 

Ook als je geen oudste dochter bent is de lezing waardevol voor je, want we maken allemaal deel uit van familiesystemen en hebben oudste dochters in onze omgeving.

In mijn interactieve lezingen deel ik een eerlijk verhaal dat beweging creëert. Ik houd mijn publiek graag met humor een spiegel voor en geef je praktische handvatten die je vandaag nog kunt toepassen.

Het bestverkochte managementboek van 2023

Aike’s boek ‘Het verborgen leiderschap van oudste dochters’ is het bestverkochte managementboek van 2023.

Veel oudste dochters zien zichzelf niet als leiders, maar ze zijn het wel. Ze vinden het normaal dat ze een organisatie leiden of een succesvol bedrijf opbouwen. Sterker nog, ze zijn vaak bescheiden over hun eigen rol en kritisch op wat ze nog beter zouden moeten of kunnen doen.

Hoe komt het nu dat oudste dochters deze posities al wel innemen maar zichzelf niet zien als leiders?

 

Mijn motto: ‘Je bent volwassen nu. Leef jouw leven.’

Waar kun je me ontmoeten

Een deel van de bijeenkomsten waar ik spreek zijn besloten. Die zijn alleen toegankelijk voor de genodigden van de organisatie.

Onderstaand een overzicht van ‘open’ bijeenkomsten waarvoor iedereen zich kan aanmelden:

  • Het grootste kennisfestival van Nederland
    Donderdag 20 juni 2024 in Deventer. Klik hier voor meer informatie en om je kaartje te kopen.

Het publiek hangt aan haar lippen. Aike neemt heel de zaal mee met haar stemgebruik, haar fiere blik en haar persoonlijke verhalen. Ze geeft een inkijkje in haar leven en struggles. En daar verbindt ze mooie lessen aan. Aike is een bestseller auteur en een bestseller spreker.

Machteld Kooij

Het geheime wapen van Hilversum | Mediatrainer, Presentatietrainer & Spreker

Na Aike Borghuis’ inspirerende lezing tijdens het symposium van mijn vrouwendispuut keerde ik huiswaarts met waardevolle inzichten over mijn rol als oudste dochter. Aike neemt je verhalenderwijs mee door de uitdagingen van oudste dochters en biedt praktische handvatten voor het innemen van je volwassen plek. Haar lezing en boek waren voor mij als oudste dochter een feest van herkenning. Een absolute aanrader voor alle oudste dochters die hun leiderschap willen omarmen en zichzelf beter willen leren kennen!

Anna Visser

Marketing manager

Aike heeft een inspirerende talk verzorgd voor een groep vrouwen, die veelal de rol van oudste dochter dragen. Het was een herkenbaar verhaal waarin praktische voorbeelden werden gegeven aan de hand van dominante karaktereigenschappen. Hierdoor was er vanaf de start volop aandacht voor dit – voor velen – onbekende onderwerp. Aike is krachtig en helder in haar verhaal en weet eenieder te boeien, ook als je niet de rol van oudste dochter vervult. Je zult herkenning vinden in je eigen familiesysteem, de rol van je oudere zus en van vriendinnen of collega’s die oudste dochter zijn.

Nienke Eiting

HR Business Partner

Keynotes

  • Ontdek hoe je plek in het gezin van invloed is op je leiderschap
  • Het verborgen leiderschap van oudste dochters onthuld
  • Maatwerk 

Zie hieronder voor meer informatie over de keynote opties.

Je titel komt hier

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Ontdek hoe je plek in het gezin van invloed is op je leiderschap

We maken allemaal deel uit van een familiesysteem. De patronen die we ontwikkelen in het gezin waarin we geboren zijn en opgroeien, neem je onbewust mee andere contexten in: je werk, je relaties, je ouderschap. Soms helpend maar vaak ook belemmerend. 

Aike laat deelnemers in deze zeer persoonlijke keynote stilstaan hoe je leiderschap kunt nemen over je leven en werk, waardoor je je vrijer voelt en tegelijkertijd met minder moeite meer resultaat boekt. Open, eerlijk en liefdevol confronterend, maar ook met praktische handvatten die je vandaag nog kunt toepassen.  

Het verborgen leiderschap van oudste dochters onthuld

Veel oudste dochters zien zichzelf niet als leiders, maar ze zijn het wel. Ze vinden het normaal dat ze een organisatie leiden of een succesvol bedrijf opbouwen. Sterker nog, ze zijn vaak bescheiden over hun eigen rol en kritisch op wat ze nog beter zouden moeten of kunnen doen.

Hoe komt het nu dat oudste dochters deze posities al wel innemen maar zichzelf niet zien als leiders?

Dat ontdek in het open een eerlijke verhaal van Aike waarin ze je bewust maakt van het leiderschap van oudste dochters dat nu nog vaak verborgen blijft. Vanuit die bewustwording en inzicht in de oudste dochter dynamiek, krijg je de sleutels in handen die je helpen om je volwassen plek in te nemen en je leiderschap te omarmen. Zo kun je met wie je bent en op jouw eigen manier je bijdrage kunt leveren aan de wereld waarin we samen leven.

Geen oudste dochter? Weet dat je meer dan welkom bent.

Maatwerk

Bewustwording, inspiratie en praktische handvatten.

Zoek je een spreker die een inspirerend verhaal kan vertellen dat raakt en aanzet tot actie? En heeft het onderwerp te maken met leiderschap, oudste dochters, ondernemerschap, maatschappelijke impact maken? Denk dan aan Aike. Neem contact op en we denken graag met je mee zodat de talk aansluit bij jouw intentie en bedoeling voor je gasten en publiek.

Wil je Aike inhuren voor een lezing?

Zoek je een spreker die een inspirerend verhaal kan vertellen dat raakt en aanzet tot actie? En heeft het onderwerp te maken met leiderschap, oudste dochters, ondernemerschap, maatschappelijke impact maken? Neem contact op en we denken graag met je mee zodat de talk aansluit bij jouw bedoeling.

In mijn keynote sluit ik graag aan bij mijn publiek om de lezing zo waardevol mogelijk te maken en daarom is er altijd een voorgesprek.

 

De talk van Aike was heel interessant en heeft me veel inzichten gebracht. Constant verscheen er een glimlach op mijn gezicht, omdat het zo herkenbaar was. Nooit eerder had ik me gerealiseerd wat mijn rol als oudste dochter voor effect heeft. Nu ik me hier wel bewust van ben, herken ik veel van Aikes verhaal terug in mijn dagelijkse leven. Een heel interessante invalshoek om mezelf verder mee te ontwikkelen!

Dian van der Deure

Consultant

Wat een mooie en inspirerende dag was het! Dankjewel Aike voor jouw wervelende talk. We zijn met veel nieuwe inzichten, verbindingen en inspiratie naar huis gegaan.

Iris

Ik heb enorm genoten van je programma!

Olga