De zomervakantie zit er weer op voor de meeste van ons. Ik hoop dat je een fijne tijd hebt gehad!

We zijn zelf met onze oldtimer brandweerbus-camper uit 1981 op pad geweest. Het afgelopen jaar heeft Peter de hele bus omgebouwd tot camper. Het bijzondere van die bus is dat ik zodra ik instap en de straat uitrij een vakantiegevoel heb. Je hoeft dus helemaal niet ver weg om je vrij te voelen.

En wat is Nederland toch mooi!

De vakantieperiode is vaak zo’n moment dat je afstand neemt van de waan van de dag. Dat je uitzoomt. Dat uitzoomen helpt ook altijd weer om te ontdekken of je nog op het goede pad loopt. Of dat je nu echt het besluit neemt dat je het anders wilt. Misschien op zoek gaat naar die nieuwe baan. Of op zoek bent naar meer tijd en ruimte voor jezelf en de dingen die je belangrijk vindt naast je werk.

Het zou kunnen zijn dat je ontdekt dat je wel weet dat je het anders wilt, maar nog niet precies weet wat of hoe. Weet dan dat de valkuil is dat je het alleen gaat lopen uitzoeken en dat je daarin vastloopt. Die neiging herken ik bij mezelf en zie ik ook veel bij de oudste dochters met wie ik werk. Het kan best lastig zijn om dat onderzoek zelf te doen. Dat ligt niet aan jou, maar komt doordat je geen zicht hebt op je eigen blinde vlekken (die hebben we allemaal) en dat je de oplossing vooral met je hoofd probeert te bedenken. Daar ligt de oplossing meestal niet, anders had je hem al wel gevonden.

Wil je een fijne start maken met je plannen en kun je wel wat hulp gebruiken? Stuur dan even een mailtje of bel even op 06-44562155. Dan helpen we je om je vraag helder te krijgen en onderzoeken we of we je zouden kunnen helpen. Dit is vrijblijvend en verplicht je tot niets. Je bent welkom!