Hoe vol of leeg is jouw batterij?

Blije gezichten Om me heen zag ik ze voorbijkomen, de wintersportfoto’s. In de app. Op Facebook. Blije gezichten. Lekker buiten. Het zag er goed uit. Toch trekt wintersporten me niet. Ik ben er niet mee opgegroeid en als ik heel eerlijk ben snap ik de lol...

Lees meer

Ben jij nog de baas over je eigen agenda?

Ik reageer geïrriteerd De afgelopen weken raak ik zo nu en dan wat geïrriteerd.  Ik snap eerst niet zo goed hoe het komt. Want ik heb niets te klagen. Het gaat eigenlijk best lekker…met werk en thuis. En tuurlijk, overal is weleens wat. Ook bij ons. Dus ik...

Lees meer

Opgeruimd! Hoe krijg jij rust in je huis en leven?

Word jij af en toe ook zo gek van de rommel? Gek word ik er af en toe van. Rondslingerende kleding, lunchtrommels, schooltassen, afstandsbedieningen, stapeltjes administratie, schoolboeken en schriften, schoenen, sporttassen, leesboeken en bolletjes...

Lees meer

Heb jij jouw vijf grootste dromen helder?

Lees jij graag en gun je jezelf daar eigenlijk geen tijd voor? Eind vorig jaar werd ik geprikkeld door een vraag van Zarayda Groenhart op Instagram. Wie doet er mee met #abookaweek? Ik kreeg meteen een blij en warm gevoel ik mijn buik. Ik reageerde: Ja, ik wil! Een...

Lees meer

Ben je uitgerust? Of ben je aan vakantie toe?

Manlief was streng en duidelijk begin december: Jij bent straks twee weken vrij. Punt. Geen speld tussen te krijgen. En als ik eerlijk ben heb ik dat soms ook nodig. Ik hou van mijn werk. Ik geniet van het werken met klanten. En met een eigen bedrijf is er altijd wel...

Lees meer

Voel jij je gezien en gehoord?

Terug naar mijn roots Vorige week maakte ik een uitstapje naar mijn ‘roots’ als wijkmanager. 7 december is namelijk de nationale dag van de vrijwilliger. Een wijkraad had het mooie idee opgevat om vrijwilligers die zich inzetten voor mensen in de wijk in het zonnetje...

Lees meer

Welke droom neem jij eindelijk eens serieus?

Laat jij je leiden door alle ballen die je in de lucht houdt? Of gun je jezelf de tijd om te dromen? En als je een droom hebt, wat doe je dan om die droom uit te laten komen? Lange tijd nam ik mijn eigen dromen en verlangens niet serieus. Daarover vertel...

Lees meer

Durf jij te investeren in jezelf? En hoe doe jij dat?

Hoe investeer jij in jezelf? Een prachtig mens Deze week had ik een gesprek met een prachtig mens. Vol levensenergie, ontzettend creatief en met grootste plannen. Vol met dromen hoe zij de wereld een beetje mooier wil maken. Hoe zij mensen kan helpen. Ze voelt een...

Lees meer

Tijd die voorbij is komt nooit meer terug.

Tijd is je kostbaarste bezit   Onverwachts een avondje uit Vrijdagmiddag. Een app-je van een vriendin: zin om vanavond mee te gaan naar de schouwburg? Nou, dat had ik wel!   365 dagen succesvol En zo kwam het dat ik een paar uur later samen met haar in de Deventer...

Lees meer

Stroom8 5 jaar! Mijn ondernemerslessen

Mijn bedrijf bestaat 5 jaar. Een mijlpaal! En toch voelt het veel korter. Hoe dat komt? De eerste jaren van het ondernemerschap heb ik gecombineerd met een baan in loondienst. Ik had een vrij groot contract bij de gemeente en op mijn vrije dag werkte ik aan mijn...

Lees meer

Kun jij een geschenk aannemen?

Mijn jaar in Australië Op mijn 17e heb ik een jaar in Australië gewoond. Ik woonde een groot deel van dat jaar bij een Australisch gezin met vijf kinderen en ging daar naar school. Compleet met schooluniform, plooirok top op de knie, hoed en stropdas. In dat jaar heb...

Lees meer

Wie A zegt moet ook B zeggen…Toch?

Ik moet je iets bekennen. Als ik eerlijk ben zie ik altijd een beetje op tegen de maand september. Na een zomervakantie waarin niets moet en alles mag begint ‘het gewone leven weer’. Kinderen weer naar school. Zelf weer aan het werk. De clubjes en verenigingsleven...

Lees meer

Aanvragen e-book:
Nooit meer druk in je hoofd

12 tips voor meer energie, innerlijke rust en voldoening